Jučer je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana promocija druge zbirke pjesama Vere Matovine Biondić „Mirisi zavičaja“. Predstavljanje zbirke otvorila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitice, Višnja Romaj, ističući važnost stvaralaštva zavičajnih pjesnika za virovitički kraj. Svi prisutni mogli su uživati u stihovima pjesama koje pričaju priču o autoričinom ličkim krorijenima, te godinama života koje provodi u Slavoniji. 
Zbirka pjesma “Mirisi zavičaja” tematski je podijeljena u tri ciklusa. Prvi ciklus čine zavičajne pjesme, dok je drugi ciklus obilježen s nekoliko običajnih pjesama, a treći pak ciklus zaokružuju pejsažni pjesnički tekstovi.
Nadamo se još koje zbirke jer tema u Lici i Slavoniji ima svakoga dana u izobilju i kako kaže autorica “Slavoniju i Liku,sjedinjene u mom odgoju i odrastanju te urezane u srce i dušu, sada ostavljam zapisane na papiru za generacije koje dolaze.”
Promociju su svojim plesom i glazbom Like, Podravine i Slavonije upriličilo je i Kulturno umjetničko društvo Virovitica.
 
Text: Iva Biondić
Foto: Đurđica Banić
 
Dragi moji,
prošao je i dan predstavljanja moje nove knjige, zbirke pjesama „Mirisi zavičaja“. Nakon treme i nervoze od javnog nastupa, od mogućeg fjaska, od mogućeg zbunjivanja i trenutka kada emocije nadjačaju razum pa poteku suze, nastupilo je veliko olakšanje jer je sve proteklo kako je i trebalo.
 
Reći će oni koji su prisustvovali, i bilo je na rubu suza, i tresle se ruke nekontrolirano ali kako je moj govor odmicao tako sam se i smirila. Na kraju programa zaista sam bila ponosna na sve Vas koji ste se odazvali i učinili me ponosnom, koji ste došli da me podržite i ohrabrite u daljnjem pisanju. Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada vam dođe nepoznati slušatelj i kaže kako je i njemu navrla suza na oko, zar to nije posebno odavanje časti, zar to nije posebno priznanje mojem pisanju? Ja mislim da je, a ujedno mi je i veliki poticaj za dalje.
 
Nadam se kako ste i vi bili zadovoljni cjelokupnim programom i da nitko nije otišao razočaran što je po ovoj ciči - hladnoći dolazio! Još jednom hvala Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, ravnateljici gospođi Višnji Romaj na predivnom domaćinstvu i samom uvodu u predstavljanje kao i svim djelatnicima knjižnice na velikoj pomoći.
Hvala mojoj lektorici gospođici Andrei Delić na lektoriranju i predgovoru, gospođici Leni Sabo na lijepom čitanju, gospođici Željki Francetić za predivnom vođenju ovoga predstavljanja, KUD- u Virovitica na stvaranju predobre atmosfere i prezentaciji nošnji kao i pjesama ova moja dva zavičaja.
 
Posebno se zahvaljujem svima vama koji ste došli i uveličali ovo predstavljanje svojim dolaskom.
Od srca svima hvala!
 

Komentari  

#1 Ivan 2017-01-22 08:20
Čestitke našoj Veri!
#2 Darko 2017-01-22 08:47
Pridružujem se cestitkama.Vera kako se može kupiti knjiga.Prvu sam kupio posredstvom Ivana
#3 Vera 2017-01-22 14:57
Hvala na čestitkama! Darko ako imate facebook možete mi u poruci ostaviti adresu pa vam pošaljem pouzećem ili ćete dogovoriti s Ivanom jer i njemu šaljem.
#4 Ivica 2017-01-22 18:27
Vi Saborčani ste sretni jer imate krasne ljude(Vera, Ivan, Mario, ŽAS)koji o svom kraju brinu na najbolji mogući način.
Svatko onako kako najbolje zna.
Ukor dajem svim "crvenim minusašima" :-x :oops:
Veri ovom prilikom sve čestitke! :-)
#5 Vera 2017-01-23 11:27
Hvala Ivice. :-)

You have no rights to post comments