Ovako izgleda cesta D-42 od Josipdola do Kuselja, točnije do granice Ličko senjske i Karlovačke županije. Karlovački cestari ovu dionicu posipaju s velikim količinama čistog pijeska koji praktično nema nikakvog učinka na snijeg i led, samo radi velike štete na osobnim vozilima, a pri kočenju izaziva proklizavanje. No drugačije je stanje na istoj ovoj cesti (D-42) ali na dionici Sertić Poljana - Poljanak - Selište koju održavaju Lika ceste, tamo je cesta posipana čistom solju koja se uslijed snijega i leda topi i cesta ostaje čista.

 

Sipina od čistog pijeska na karlovačkoj strani ceste D-42. Ovako to opasno izgleda na jednom zavoju između Kuselja i Sertić Poljane, a ništa nije bolje i na cijeloj dionici od Josipdola do Kuselja  koju održavaju Karlovac ceste. Gdje je nestala sol...??? U ovoj sipini je nema ni u tragovima...!

 Čisti pijesak koji na led i snijeg nema nikakvog efekta, a uredno ga sipaju svaki dan, tolike količine da sada i sam taj pjesak ugrožava sigurnost u prometu

Kako prolaze auti tijekom dana pijesak se razleti lijevo i desno, ostane u sredini i na rubovima kolnika. Najgore je netom što prođe posipač, iza njega na cesti ima tolko pijeska da imate osjećaj da se vozite po makadamu, 

Ovo je dionica Sertić Poljana - Poljanak cesta je posipana čistom solju, pijeska ima samo u tragovima. Ovu dionicu održavaju Lika ceste.

Sipina od soli na ličkoj strani ceste D-42

You have no rights to post comments