One najvažnije informacije iz djelokruga rada Općine Saborsko nećete lako naći izravno na glavnom izborniku mrežnih stranica https://saborsko.hr/ , nego ćete se morati dobrano potruditi da do njih dođete zaobilaznim putem, na mala vrata.

Postupak je slijedeći: na glavnom izborniku idete na Važni dokumenti, pa onda na padajućem izborniku izaberite  Pristup informacijama, pa onda otvorite Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2018. godinu, a potom pažljivo pročitajte svih sedam stranica izvješća dok ne nađete ono što vas zanima.

Ako na glavnom izborniku pod Općinsko vijeće tražite Zapisnik sa neke od sjednica tamo ćete naći stari podatak od 7.2.2017. Novih podataka nema.

Odluke Vijeća ćete uz puno muke naći na 5. stranici izviješća pod točkom G-PROPISI pod brojem 25. na linku:https://saborsko.hr/odluke-opcinskog-vijeca/ , što je za većinu korisnika praktično nemoguća misija.

Iako je bila dužna objaviti podatke i o Sponzorstvima i donacijama za proteklu 2018. godinu, Općina to nije učinila niti u ovom izviješćuhttps://saborsko.hr/wp-content/uploads/2019/01/Godisnje_izvjesce.pdf  Podatke o Sponzorstvima i donacijama možete naći pod naslovom I. FINANCIJSKA TRANSPARENTNOST u točki 32. ovoga izvješća, ali ne i za 2018. godinu. Toliko o transparentnosti.

Sponzorstva i donacije na dan 30.3.2019. 

27. 3. 2019. u srijedu je održana 12. sjednica Općinskog vijeća koja, kao što se vidi na stranici, nije najavljena. 

Zadnja objava Zapisnika sa sjednice Vijeća 7.2.2017.

Komentari  

#1 Ivan 2019-04-01 15:02
Podatke o Sponzorstvima i donacijama za 2018. godinu Općina Saborsko ove godine nije objavila u zakonskom roku, u prvom tromjesečju tekuće godine. Pitanje je hoće li uopće i objaviti jer to "javnost" ne traži.

Sponzorstva i donacije: https://saborsko.hr/?s=sponzorstva+i+donacije

You have no rights to post comments