Prvi dan nakon promjene sata, tj. dan je duži pa smo se uputili oko 14 sati na šetnju po IZVOR VODA. Uglavnom ženska ekipa iz Saborskog, između ostalih i 2 para sestara, a nisu blizanke. Ovaj puta smo išli obrnuto od uobičajenog, dakle niz Bukovaču do fascinantnog Vrilca, dalje stazicom do Vejnovca i nastavak do Lovačke kuće i Malog Vrela Jesenice, te pećine Lica Isusovog. U povratku duži odmor na suncu kod lovačke kuće, ispijanje kava, rakija, prejedanje kolačima i te cigaretine.  
Skroz se ohladili i krenuli na most pa uzvodno uz Zelenku do Velikog Vrela i završno na Kuku. Povratak na polazno mjesto u ranim večernjim satima. Bilo je lijepo društvo i još više zanimljivo slušati njihove uspomene iz djetinjstva i mladosti kada su ovim stazama išli na vlak pa u školu i druge dogodovštine.

Tekst i foto: Josip Anušić 

Josip je gore napisao da je na ovom izletu bilo dva para sestara, a ima još nešto fascinantnije u ovoj grupu, a to da su zajedno pješačila tri naraštaja jedne obitelji; baka Ankica, mama Sanja i unuk Matej.

Put nizvodno od Malog vrela 

Lovačka kuća 

 

 

Odmor kod lovačke kuće 

Betonski most na Zelenki 

Odmorište uz Zelenku 

  

Veliko vrelo 

 

Izvor Kuk 

Zalazak sunca nad Kapelom gledano s Kapela preko Lučice 

You have no rights to post comments