Posljednjih nekoliko dana sve se više govori o izbjeglicama. Naš je grad posjetila novinarska ekipa N1 televizije, a u njihovom smo dnevniku imali priliku vidjeti izjave gradonačelnika Dalibora Domitrovića i predsjednika Lovačkog društva Klek Elvisa Vučića, te izjave ministra Božinovića.
 
Nakon članka koji smo o tome objavili, uslijedilo je niz komentara na Facebook stranici OGportala, a čitatelji se uglavnom kritički osvrću na stav ministra Božinovića, te mu, primjerice, poručuju:
“U prolasku kroz Liku slobodno pale, pljačkaju, kradu, zaseru sve prokleti koz…i, to nije problem za policiju i ministra jer Ličani su ionako građani ll reda,,,
Oni trebaju samo vlasti da glasaju za HDZ i nakon toga 4 godine nikom ne trebaju”, ili  “Znamo mi u Bihaću najbolje kakvi su. Tuče, napadi na građane, nepoštovanje zakona, krađe, provale u kuće su svakodnevna pojava”, ili “Da li netko može ministru objasniti da je provaljivanje vrata na kući kazneno djelo teške krađe ili pokušaja teške krađe,u najgorem slučju oštećenje tuđe stvari, zašto laže i prikriva da migranti čine kaznena djela,ovo je najgori ministar u povijesti hrvatske policije…”, zatim “Nek dođe ministar par dana u neku vikendicu u Liku i Gorski kotar i to bez zaštitara…”, te  “3 puta provaljeno u 3 tjedna. Uništena kompletna kuća u Blatima…3 puta policija radila očevid…da mu pošaljem slike kuće?.
 
Jedan čitatelj poručuje :”Pusti ih kod sebe… I ostavi gospođu s njima”, drugi pak  “Pa Jasenak su devastirali”, a jedan izjavljuje: “Lupeta gluposti. Nemaju oni nikakvu kontrolu nad njima. A ljudi koji dođu u kontakt s tim “izbjeglicama” su prepušteni sami sebi…”
 
S obzirom da i dalje želimo pratiti događanja vezana uz migrante, pozivamo i vas, poštovani čitatelji, da nam se javite sa svojim iskustvima i da ih podijelite s nama. Možete nam slati i fotografije, ili ispričati pozitivna ili negativna iskustva u koliko ste se susreli s migrantima. Kontaktirati možemo putem našeg maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem Facebook inboxa OGportala , gdje nam možete slati vaša iskustva, fotografije, ili video snimke vezane uz temu migranata u našem kraju.
Tekst: ogportal
 
 
Fotografije su snimljena u listopadu 2018 u Saborskom.
 
 
VIŠE O OVOJ TEMI MOŽETE NAĆI NA SLIJEDEĆIM LINKOVIMA:
 
 
 
 
 
 

Komentari  

#1 Ivan 2019-04-10 16:23
Postavlja se opravdano pitanje tko će zaštiti stanovništvo koje s migrantima dolazi u kontakt, koje se s njima susreće u svojim selima, u svojim dvorištima, poljima, vrtovima, šumama, ako ne Država koja negira da se to događa...???
Iskreno rečeno, ne osjećamo se zaštićeno!
Osjećamo izrazitu nelagodu, što zbog prolaska migranata kroz naše krajeve, a što zbog saznanja da su uvjek tu negdje u prikrajku, da nas promatraju, da prolaze noću dok spavamo....

You have no rights to post comments