Ovo je početak i kraj šumske ceste ili "Biciklističke rute 34", ovisno od kud se gleda, iz Rakovice ili iz Biljevine (Saborsko). Šumska cesta Saborsko - Rakovica cijelom svojom dužinom ima više odvojaka, da nije ovih oznaka do Rakovice ili obratno put bi znali samo domaći. Pošto postoje ovi znakovi kod svakog odvojka (križanja) koji navode prema Rakovici i obratno i najveći stranac ne može zalutati.

Jenostavno je, samo pratiš R34.

Baš ovdje (slika gore) prije više od godinu dana susreo sam prvi put migrante uživo njih 15-ak iz Pakistana. Od tada pa sve do danas  šumska cesta Rakovica - Biljevina (Saborsko) je uz onu preko Čorkove Uvale Ravnog Luga i Javornika jedna od prometnijih migrantskih ruta na putu iz Bosne preko Saborskog prema Gorskom kotaru i dalje... 

Nedopustivo je da ti ljudi ilegalno ulaze u Hrvatsku i neometano prolaze našim krajevima, još je jezivije da pored naših kuća i kroz naša sela prolaze pod okriljem noći kao utvare dok mi spavamo na jedno oko i budimo se na svaki lavež pasa. Ne samo da prolaze već i borave čak i po nekoliko dana u šumarcima nedaleko naših kuća.

 

 

 Na ovom mjestu 300 metara prije kraja šumske ceste, tj. prije izlaska kod Biljevine, migranti često skreću desno među grmlje kako bi izbjegli eventualnu policijsku patrolu.Nakon prolaska kroz gusto grmlje nastavljaju put dalje, u ovom slučaju preko livade. Po tragovima bi se dalo procjeniti da je ovuda prošlo 10-15 osoba.  Ovaj trag je primjećen jučer. Inače migranti ovdje prelaze između Saborskog i Biljevine gdje nema kuaća.

U grmlju iza livade su tragovi (plastične vrećice, limenke od sokova i neki odjevni predmeti...) koji upućuju na to da su migranti tu odmarali  

Trag izlazi na D42, samo 300 metara od prve kuće u Biljevini

... te se nastavlja na drugoj strani ceste prema Lugovima

You have no rights to post comments