I, to je sad to...! Prilikom ove "rekreacije" koristio sam cijeli arsenal alatki; kosu, grablje, motiku, lopatu, škare za živicu i roglje (vile). 

 

Čišćenje mulja 

 

 

Najviše me zabrinjava ova erozija tla i pijeska između izvora i bušotine koja se nalazi svega 5 m dalje od izvora, odmah iza ovih smreka.

Komentari  

#1 Durda 2019-09-28 10:37
Svaka ti cast Ive!
Lipi pozdrav tebi i tvojoj obitelji
#2 Ivan 2019-09-28 12:00
Nisam više mogao gledat onu sramotu, taj izvor nas je prao i napajao. Uhvatio sam se sam posla i za 6 sati u dva navrata očistio najosnovnije. Zanemario sam sve one koji bi mogli ili trebali napraviti ovo što sam ja sam. I sada kad gledam ove slike bolje se osjećam.
Pozdrav Đurđa i tebi i tvojima!
#3 Stjepan 2019-09-30 14:37
Pozdrav Ivane,
Svaka čast, za primjer onima koji bi trebali po službenoj dužnosti voditi brigu za općinu, pogotovo za izvore pitke vode. Žao mi je što nemam ništa u Saborskom , ni kuče ni zemljišta pa da dođem vikendom odmoriti dušu I tebi praviti društvo pogotovo sad kad sam pred mirovinom.
Želim ti puno Božjeg Blagoslova I zdravlja također I tvojoj obitelji.
Lijep ti pozdrav iz Sesveta
#4 Ivan 2019-10-01 17:11
Pozdrav prijatelju i tebi, i hvala ti na javljanju! Ma meni je bilo zadovoljstvo ovo čišćenje izvora, boravak ovdje tih nekoliko sati probudio je mnoge uspomene iz djetinjstva i mladosti. Ovdje smo svakodnevno sa zapregom dolazili po vodu i nalijevali bačve pomoću ampera i tratura (lijevka), čak se sjećam da je trebalo 25 ampera za bačvu od 200 litara.

Žao je i meni Stjepane što mi nisi bliže, barem ponekad... Život je kratak da bi čovjek stigao ostvariti još neke svoje želje, no najvažniju životnu misiju si više nego uspješno ispunio, a to je tvoja krasna obitelj.

Lipi pozdrav tebi i tvojoj obitelji.

You have no rights to post comments