Ispis
Hitovi: 1978

Pogledajte kakvu štetu čini pijesak na autima kojim cestari bespotrebno posipaju naše ceste. Prije nekoliko dana sam zvao odgovornu osobu u Hrvatskim cestama u Ogulinu i postavio pitanje; Mora li se cesta posipati svaki dan dva puta sada kad nema snijega, a nema ga već 15 dana...? Dobio sam odgovor da ne mora, da to ovisi o slobodnoj procjeni vozača koji je na terenu, te da će ih upozoriti. Nakon tog razgovora ništa se nije promjenilo, sve ide po starom, sipaju li ga sipaju.

Neznam kakav bih odgovor dobio kad bi postavio pitanje tko će platiti štetu koja je nastala NJIHOVOM krivnjom na mom, a i na mnogim drugim autima uslijed prekomjernog posipanja ceste? Dali im za to plaćamo pri registraciji i u cijeni goriva da nam uništavaju teško stečene aute?

Na slikama se mogu vidjeti oštećenja nastala ove "zime" na novom autu.

Ovakvo je trenutno stanje na cesti D42, a posebno na dionici Plaški - Kuselj. I sad zamislite kako je kad svaki dan po ovakvoj cesti vozite 100 km...???

Oštećenja na pragu i na zadnjim vratima

Zadnja vrata i zadnji blatobran

 

 

Na cesti ima kamenčića i većih od 1 cm. Oštećenja su i na zadnjem braniku. Samo nakon jedne zime na ovom autu će trebati farbati: obadvoja zadnja vrata, obadva zadnja blatobrana, pragove, poklopac motora, zadnji i prednji branik. Tko će platiti štetu? Sigurno postoji odgovor na ovo pitanje.