Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je jučer da će, ako se u slučaju bivšeg zamjenika glavnog ravnatelja Josipa Ćelića pokaže da nema nikakvog krimena na njemu i ako on to bude htio, vratiti na istu poziciju.
 
Božinović je u razgovoru za Novu TV rekao da je Ćelić od prvog dana bio njegov izbor za jednu od najviših policijskih funkcija i dok je bio zamjenik glavnog ravnatelja bio je osoba kojoj je mogao povjeriti vrlo složene zadatke, pogotovo vezane za zaštitu granice.
 
“Mi smo praktički naslijedili granicu s BiH na kojoj nije bio jedan dvogled, a danas imamo vrlo dobro ustrojenu graničnu policiju na tom dijelu. Dogodilo se što se dogodilo. U ovom trenutku se vodi još jedan postupak vezan za okolnosti tog događaja s tom prebrzom vožnjom u Zadru i onda ćemo vidjeti”, istaknuo je.
  
Uvjeren je da će HDZ izaći jači u odnosu na SDP
  
Na skorašnjim izborima očekuje pobjedu Andreja Plenkovića, no smatra najvažnijim da izbori završe, a “takve poruke dolaze od svih kandidata, s jedinstvom HDZ-a koji će onda, na jesen, pokazati rezultate i dobiti te izbore”.
 
Božinović ne smatra da je HDZ razjedinjen, već je riječ o demokraciji koja je uvijek dobro došla, pogotovo kada se govori o jednoj političkoj stranci, na nacionalnoj razini i u politici uopće.
 
Uvjeren je da će HDZ izaći jači u odnosu na SDP jer, dodaje, oni su na Glavnom odboru ponovili ono što su govorili prije pet, šest godina s Planom 21 “za koji su kasnije sami rekli da nisu ništa ispunili”.
 
Božinović: To što je netko zahvaćen nekom aferom ne znači automatski da je kriv
 
Za afere vezane uz njegovu stranku kaže da je bitno da kad je HDZ na vlasti, nema nikakvog pritiska na institucije u smislu da se nešto zataškava, već ako se nešto otkrije, to se procesuira.
 
Poziva da se ne prejudicira u tim slučajevima. “To što je netko zahvaćen s nekom aferom ne znači automatski da je kriv, puno puta se to i pokazalo”, dodao je.
 
Upitan zašto su neki ministri smijenjeni, a nije se dokazalo da su krivi, rekao je da je to uvijek bilo nakon razgovora s nekim kolegama koji su u konačnici sami prihvatili. “I to je ta prednost i snaga HDZ-a, da ljudi kad osjete da više štete nego koriste, se povuku”, dodao je.
 

You have no rights to post comments