U Saborskom je jutros osvanuo prekrasan dan, to je očito jedina dobra vijest koju mogu objaviti. 

Što se tiče koronavirusa, u Saborskom je zbog slabe naseljenosti mala mogućnost širenja zaraznih bolesti u uvjetima sezonske gripe pritiv koje se velika većina stanovništva cijepi, no u Saborsko pristižu osobe kojima je određena mjera samoizolacije, takvih navodno već imamo određeni broj, a radi se o radnicima koji su došli iz iz Italije. Ako takve osobe ne budu disciplinirane mogle bi ugroziti najprije svoje obitelji pa onda i ostale mještane.

Kad je u Italiji proglašena karantena u Lombardiji na sjeveru mnogi su otišli na jug Italije i na Siciliju u svoje vikendice pa tamo prenijeli zarazu, kojoj više nitko nije mogao stati na kraj.

Prema dosad viđenom u Hrvatskoj ponašanje ljudi zabrinjava, od nepoštivanja samoizolacije, pa do masovnog odlaska u trgovačke centre radi gomilanja zaliha hrane i ostalih potrepština...!?

Prve posljedice epidemmije su već vidljive u turizmu, NP Plitvička jezera odgađa zapošljavanje sezonaca do daljnjega. Bojim se da je ova turistička sezona izgubljena! 

  

 

 

 

Komentari  

#1 Josip 2020-03-18 15:53
Poštovani, molim da se svakoga za koga se zna da krši samoizolaciju OBAVEZNO prijavi policiji. Stanje je ozbiljno i bit ce još ozbiljnije, a u Saborskom je starija populacija. Stanje neka se shvati krajnje ozbiljno....
Josip Kovačić, dr.med
#2 Ivan 2020-03-18 18:10
Hvala ti Josipe na javljanju! Tvoj apel kao dr. medicine, čovjeka iz struke, je svakako dobrodošao u ovoj situaciji.
#3 Ivan 2020-03-19 06:37
Tko su osobe kojima je izdana mjera samoizolacije i tko to nadzire to je pravo pitanje, ja osobno ne znam, neznam dali zna i većina stanovništva, to je pravo pitanje???
#4 Durda 2020-03-19 11:27
U interesu svih nas je da se strogo pridrzavamo uputa , nazalost uvijek se nadu pojedinci koji se nepridrzavaju ni uputa ni savjeta .
Svima Vama koji danas slavite Sv Josipa stretan imendan !

You have no rights to post comments