U mom selu nigdje ništa, sve je utihnulo, na sreću nema korone, nema ni "dobrih starih" migranata, nema ničega ...

Na balkom mi sleti poneka ptica zbog hrane, svakih sat do dva prođe neko vozilo cestom, praktično je sve stalo, samo se još zemlja vrti (Galilei) i tako se smjenjuju dan i noć i prolazi dan za danom, to ne može zaustaviti nikakva ljudska sila, a nama zaredali prazni dani. Vrijeme je dragocjeno. Najdragocjenije, rekao bih.

Možda će se mnogi ovih dana, suočeni sami sa sobom, konačno osvjestiti da je sve prolazno, BAŠ SVE.

Komentari  

#1 Ivan 2020-04-06 10:03
Danas se živi brzo. Rezultat je to straha od manjka vremena. Čovjek se boji da mu ono ne pobjegne. Hoće u jednom vremenu što više sadržaja. Zato živi sve brže: jede brzo, razgovara brzo, vozi brzo, radi brzo, spava brzo… To je postala oznaka našeg doba. I tu se događa paradoks: što brže živimo, što više ispunjavamo vrijeme različitim sadržajima, to manje vremena imamo za sebe i jedni za druge. I mislimo da je problem u manjku vremena. Unatoč trci za vremenom, unatoč tehnici i standardu koji nam omogućavaju imati više s manje rada i truda, mi ipak sve više nemamo vremena. Nemamo vremena za sebe, za drugoga, za Boga, za djecu, za prijatelje…

S druge strane, toliko vremena potrošimo na gluposti i ispraznosti. O tome bi se tek dalo pisati.

https://sibenskiportal.rtl.hr/kolumne/istina-ce-vas-osloboditi/punina-vremena/
#2 Kapela 2020-04-09 02:27
Eh, Ive ,, Ova tehnika koliko je dobra ,toliko i nije ,pokvarila narod da samo trci za tehnikom i nista ne vidi sto se dogadja oko njega, Kako ti kaze sve se radi na brzinu a vrijeme tece istim tokom , eto mislim da i ovaj virus zato dolazi da narod uspori i zaustavi jurisanje , kroz zivot. Prije je narod znao sastai ti s ei razovarati i do plak sata i nasmijati se i sve prevrnuti kroz selo dobro i zlo, a danas se prolazi jedno pokraj drugoga sa cepovima u Usima i nista ne cuje nego se ljulja po muziki i tako lupa sve oko sebe da barem kaze ,oprosti ma jok , sto mozemo svijet sam srlja u propast sa mnogom tehnikom koja i nije bas nami potrebna , Narod se ubija radeci da bi stiga tehniku i proizvode koji se mjenjaju svake godine i nikada im kraja.

You have no rights to post comments