Ispis
Hitovi: 2227

Učitelji O.Š. u Saborskom 70-tih prošlog stoljeća. Prva s lijeva je Jele Matovina moja prva učiteljica koja me naučila prva slova i brojeve, naučila me pomalo i crtanju, nažalost više nije među nama. Druga je ...?, treći je Vukašin Vukelić i četvrta je ...?

 

U ovo vrijeme dok svijetom hara epidemija koronavirusa i dok isčekujemo bolja vremena, dok smo na fizičkoj distanci od drugih, više smo sami sa sobom. U takvim situacijama imamo više vremena razmišljati o svom životu i životu svojih najbližih. Ovakva situacija je vjerojatno potakla Josipa iz Zemuna, Silviu iz Njemačke i Nataliju iz Slavonije, da mi se jave ovih dana. Jedni su se interesirali za svoje korijene, a drugi su se javili zbog nostalgije za vremenom iz svog djetinjstva da mi se zahvale na slikama koje ih podsjećaju na ta vremena. Hvala im na javljanju, hvala im na slikama koje su mi poslali, hvala im na intersu za svoje korijene, jer su tim činom i meni "već posustalom" dali novi poticaj za dalje sa saborsko.net.

 

Učitelji O.Š. u Saborskom: Anka Ljuština Čikara, Vukašin Vukelić, Danica Vukelić, Aleksandar Radaković dir. OŠ, ...?, Mile Vuković i Milka Čubranić.

Učenici 3. razreda O.Š. Robert Domani Saborsko, 1970. godište

Treći red: Marko Špehar, Damir Krizmanić, Jure Matovina Anćinov, Jure Matovina Antin, Jure Krizmanić, Joso Conjar, Milan Galović, Goran Zagrović, Petar Grdić.

Drugi red: Marica Matovina, Ane Sabljak, učitelj Vukašin Vukelić, Marijana Sertić, Jelka Vuković, Ankica Sabljak, Bare i Jelena Sertić.

Pvi red: Suad ...?, Ivica Sertić, Željko Bićanić, Branko Šolaja, Darko Dumenčić, Ivica Tomšić.

S ove fotografije fali petoro: Damir Krizmanić je stradao tako što se na njega prevrnuo kamion na Kuselju 1980...? Darko Dumnečić je poginuo u Saborskom 12.11.1991. kao branitelj, Branko Šolaja umro, ...?,  Petar Grdić je umro od teške bolesti 2016. Jelka Vuković umrla od nagle bolesti 2019.

 Učiteljica Danica Vukelić s đacima

DVD Saborsko, sve poznata lica osim ovih u uniformi,...