Sv. Bernarda od Mentona je zaštitnik planinara i slavi se 15. lipnja. U svome dosadašnjem planinarenju i akcijama s članovima udruge i prijateljima imam sam najviše dobrih iskustava, a bilo je i onih od kojih sam ponekad pretrnuo od straha i bojazni. Sve je uvijek završavalo dobro i zahvalan sam Bogu da nije u tim nekim situacijama krenulo kako ne treba. Ovaj blagdan je najbolja prilika i dan za sve to imati svetu misu zahvalnicu. Ekipa iz Udruge i oni s kojima surađujemo rado su se odazvali na misu koja je večeras održana u Plaškom, u crkvi sv. Ane od 18 sati, a predvodio je Don Goran Antunović.

Hvala svima koji su došli, a to su u prvom redu mladi i djeca, a hvala i onima koji su čvrsto obećali pa nisu došli zbog svojih razloga. S nama je bio i načelnik Općine Plaški Pero Damjanović i Željko Dumenčić općinski vijećnik Općine Saborsko.

Don Goran se na kraju zahvalio na radu Udruge. Spomenuo je kako se vide tragovi rada i da taj rad ostavlja bolji dojam o mjestu i općini u segmetnu aktivnosti očuvanja prirode, isticanja znamenitosti i uopće ugodnijeg ozračja za one koji vole boravak u prirodi. Zamolio je i sve druge da pomognu buduće aktivnosti, u prvom redu, molitvom, a kada su u pitanju akcije može se pripomoći uključenjem u rad ili pripremom i donacijom kolača, pite i sl.


Po završetku još smo ostali neko vrijeme ispred crkve družeći se uz piće i razgovor. Prva proslava blagdana zaštitnika planinara lijepo je prošla.

Sv. Bernarde moli za nas.

Tekst i foto: Josip Anušić

 

 

 

 

You have no rights to post comments