Slika prva: znak ispred mosta na potoku Plitvica nad Velikim slapom na kojem je po novom dopušteno 16 tona po osovini kao da se radi o "masleničkom mostu", a prije obnove ograničenje je bilo 3 tone ukupne mase vozila. Ograničenje od 3t se za vrijeme gradnje apartmana nije poštivalo osim za vrijeme braniteljskog prosvjeda 2017. godine. Preko ovog mostića uska cesta vodi u Plitvica Selo u kojem su zadnjih 10-tak godina izgrađena velika apartmanska naselja, vlasništvo hrvatskih tajkuna.

Slika druga: lokalna cesta na otoku Krku koja iz Omišlja vodi u Čižiće, Soline i Klimno na njoj je zabranjeno prometovanje autobusima i vozilima težim od 7,5 tona i to je u redu. I kad usporedite ove dvije ceste koje su "iste" kategorije ali u bitno različitim uvjetima; prva u srcu NP na vrlo osjetljivom terenu - na sedri, a druga na otoku Krku na tvrdom kamenu, a ograničenja neusporediva, da vam pamet stane. Obnovom mosta i dopuštanjem teškim vozilima prelazak mosta definitivno je potvrđeno  pogodovanje tajkunima u Plitvica Selu iz vrha države, što se moglo vidjeti i tijekom gradnje apartmana.

Novi znak (ne)ograničenja

Stari znak ograničenja

Most je nov, njegova nosivost nije upitna, upitno je to što je sada dozvoljeno i najtežim vozilima prometovati samo 20 metara od Velikog slapa, preko sedrenih stijena i preko stropa Kostelčeve špilje koja se nalazi 20-tak metara dalje od mosta ispod ceste u samom slapištu Velikog slapa. No to nije sve, 10 metara iza špilje je propust ispod ceste za drugi krak potoka Plitvica, koji nije baš u dobrom stanju. Koliko tona taj dio može izdržat...?

Iza ovoga mosta pod cestom se nalaze još i Kostelčeva špilja i propust za drugi krak potoka Plitvica, sve na potezu od 100 metaraKamenje koje podupire betonsku ploču jedva se drži na mjestu  

50 metara iza mosta je propust ispod ceste za drugi krak potoka Plitvica. Može li ovaj dio izdržati 16 tona po osovini kojeg podupiru doslovno tri kamena...??? Cijeli niz je argumenata protiv dopuštenja velikim teretima prolazak preko mosta, Kostelčeve špilje i propusta za potok Plitvicu (slika gore), no interesi pojedinaca su iznad svega.

Propust

Slapić nakon propusta, 10-tak metara desno je Kostelčeva špilja. Jasno se vidi da je sve ovo sedra, a tone i tone prelaze samo nekoliko metara iznad...

Crvena strijelica pokazuje dio slapa čija voda dolazi iz potoka Plitvica kroz propust ispod ceste.

Propust ispod ceste kojim protiče jedan krak potoka Plitvica koji također tvori slap. Strop propusta je armirano-betonska ploča i na njoj asfalt... Ovaj slapić se nalazi samo nekoliko metara od ceste  - voda potoka Plitvica koja teče kroz gore navedeni propust.

 

Cesta na otoku Krku

Komentari  

#1 Ivan 2020-07-10 19:22
Sada u Plitvica Selo bez ograničenja mogu turistički autobusi, kamioni, građevinski strojevi i sva ostala teška mehanizacija.
#2 Kapela 2020-07-10 23:50
To je ta demokracija pa onda se tako i koristi koja je samo za vladare i foteljase pogodna a vi drugi samo gledajte i klimajte glavom Dokaz su i ovi zadnji izbori kakav smo mi narod to jest nacija koja nezna sebi izabrati prave domoljube vladare, A to nam se odbija od glavu vec jedno stoljece ,Bit ce jos gore , oni znaju kako se narod uci na batine i jahanje.
#3 Ivan 2020-07-11 04:22
Apsurd je da kamioni i šleperi ne smiju prometovati kroz Plitvice državnom cestom D1 već moraju ići zaobilaznicom od Grabovca kroz Drežnik, Ličko Petrovo Selo na Prijeboj i dalje prema Korenici, što je u redu a ovdje iznad slapa mogu prometovati i tenkovi...?

You have no rights to post comments