Misno slavlje predvodio je vlč. Josip Šimatović, župnik Udbine i upravitelj svetišta Hrvatskih mučenika na Udbini. Uz njega su bili župnik don Goran, dekan ogulinskog dekanata dr.sc. Željko Blagus, pop Ante Luketić oštarski župnik, vlč. Ivica Tolla župnik iz Generalskog Stola, te posebno drag gost, zadnji župnik dr.sc. fra Draženko Tomić. negdje u narodu bio je prisutan i vlč Ivica Miloš župnik Zagorja i Modruša.

Prije samoga završnoga blagoslova upriličena je procesija s oltarnom slikom sv. Ane i Joakima i Marije koju su pratili u prvom redu sva nazočna djeca (oko 50-tak) pa svećenici , žene u narodnim nošnjama iz Bosne i sav nazočni narod.

Hodočasnika i ove godine iz svih okolnih župa našega dekanata: Zagorje, Oštarije, Josipdol, Saborsko, Ogulin, Modruš. Cerovnik...
Hodočastila su i tri načelnika općina: domaći Pero, Marko iz Saborskog i Zlatko iz Josipdola.

Svima hvala na dolasku i pobožnom sudjelovanju na misi i procesiji, a zatim i na opuštenom i veselom druženju u nastavku. Vidimo se dogodine s nadom da će to biti bez epidemije korone i bilo čega, bilo kakvih ograničenja. (Josip A.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari  

#1 Kapela 2020-07-27 23:31
Svaka cast otom narodu sto je izbjegao u Plaski iz Bosne To su pravi vjernici i postivaju svoju vjeru, u Boga , i sve svece Lijepi broj naroda se okupija u Crkvi Svete Ane koja je bila zapustena sve vrijeme Yu diktatorske vladavine, a posebno onih koji su tu zivili do devedesetih pa su trazili Hleb nad kruh pa eto .sto im se dogodilo. Nikada vise Crkva Svete Ane u Plaskom nesmi biti zapustena. Vidi se dosta mladih koji su u procesijii to je dobar znak za novu populaciju, Svaka cast nasem uredniku koji nam sve uslika i prikaze. Ive velika ti Hvala.

You have no rights to post comments