Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, a Saborsko dan oslobođenja od srpske okupacije i početak duge i mukotrpne obnove svojih spaljenih ognjišta.

Video:  Oslobođeno Saborsko HRT

"I... lutam kojekud. Tek kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!" S.S. Kranjčević (»Vienac«, 1897.)

Fotografija lijevo je snimljena na ruševini crkve sv. Ivana Nepomuka u kolovozu 1995. kada su naši branitelji ušli u Saborsko.

FOTOGRAFIJE IZ OLUJE I NAKON OSLOBOĐENJA SABORSKOG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2020-08-05 05:38
Prošlo je već 25. godina, a kao da je bilo jučer. S ponosom se sićam svakog svog koraka tijekom akcije sa 150-om brigadom HV-e na pravcu: Gospić - Lički Osik - Vrebac - Pavlovac - Mogorić - Gornja Ploča - Medak.
#2 Kapela 2020-08-05 07:28
Od postanka Hrvatskog naroda uvjek smo imali prave i sigurne ratnike Branitelje , a nikako da dobijemo prave vladare koji bi znali postivati nase hrabre Branitelje da ih zastitie od laznih sudova i progona , Doklen cemo tako , nezna se , Napolen bi bija ponosan i bija je na deset tisuca Hrvatskih ratnika pa je izrekao da imam sto tisuca Hrvata ratnika svijet bi osvojija , pa i Engleski Lord povjesnicar je to ponovija da imamo uvjek hrabre Branitelje samo slabe vladare koji sluze tudjincima , Zasto nam je tako dali sto smo naivna nacija pa brzo povjerujemo laznim vladarima koji nas uvjek strpaju pod tudji opanak, Nista nam nije bolje ni danas .
#3 Ivan 2020-08-05 15:13
Plenković je svojom politikom "desnog" centra, uz podršku manjina, potopio i lijeve i desne, što nikome do sada nije uspjelo. Respect!
#4 Kapela 2020-08-06 23:52
Da Bila je to velicanstvena pobjeda Hrvatskih Heroja Branitelja,, Dani slave i ponosa a nitko nije ocekiva da ce poslije Oluje vladari dati aboliciju agresorima cetnicima a znamo svi da su u Kninu i svim mjestima di su zivili agresori za vrijeme balvan revoluciji i njihovog proglasa SAO kraine svi nosili kokarde i igrali zikino kolo uzvikujuci Ovo je bre srbija a ucestvovali su svi staro i mlado musko i zensko babe idjedovi a poslije su neduzni po zakonu vladara ne pitajuci one Generale koji su na boisnicam predvodili pobjedu sa Braniteljima Njih vise nitko nista nije pita , nego su poceli progoni radi istih koji su igrali zikino kolo i imali lune kuce oruzja da su i babae ubijale Branitelje.
#5 Ivan 2020-08-07 10:20
"Mister Kapelman" nije sve tako crno kako to ti vidiš. Imamo nezavisnu državu Hrvatsku već 30 godina. Imamo vladu koju bira hrvatski narod nitko nam je nije nametnuo. Ne možemo vječito biti u rovovima, treba raditi, živjeti i planirati budućnost za naše mlade. Mogu ti reć da je ovogodišnja proslava u Kninu bila jedna od boljih, prošla je bez ikakvog incidenta (bez zvižduka i urlanja), govornici su dobro govorili među kojima i naš general Gotovina.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi