Vrijeme je za prve proljetne radove. Uređenje voćnjaka je jedan od takvih poslova. Željko Kovačić je, iako živi u Ogulinu, već obrezao i pokrečio svoje šljive, no žali se na bolesti (...) koja ih napadaju, a kojima najčešće nema lijeka.

KOVAČIĆI - SABORSKO

 

 

 

 

 

Komentari  

#1 Željko Kovačić 2017-03-10 07:24
Pozdrav svima, kako si već napisao Ivane šljive u našim krajevima su zaražene sa mnogim bolestima, Šarka, Plemenjača + Monilija, Hrđa šljive, i za kraj šljivina osica koja je skoro pogubna ko i šaraka, dok za sve ima riješenje od navedenih osim šarke. Šarka je virusno oboljenje i nema joj za sada nikakvog kvalitetnog riješenja osim dobro pazit na lisnu uš i malo pojačat dušičnu prihranu. Stručnjaci preporučaju krčenje svih zaraženih nasada i sadnju otpornih sorti čime bi naša bistrica došla do svoga kraja, ja sam je namjerno zasadio pa kako bude borit ću se da opstane kakva takva.
#2 Ivan 2017-03-10 10:57
Kao prvo; VELIKI problem su stare i bolesne stogodišnje šljive, a koliko vidim ima ih cijela šuma u Saborskom.
Zašto ih njihovi vlasnici drže, nije mi bistro, umjesto da ih poruše i zasade mlade voćke, npr. šljivu Bistricu koja je autohtona na našem području.
Željko sve pohvale tebi za tvoj rad, jer je tvoj voćnjak ogledni primjer kako bi to trebalo izgledati i kod ostalih domaćina.

You have no rights to post comments