Ratne ruševine VIDEO

 

U ovom članku prikazujemo 30-tak fotografija zapaljenih i razrušenih kuća + škola, dom, crkva, policijska postaja. To je samo desetina od svih ukupno jer je Saborsko 1991. imalo 350 kućnih brojeva, a neki brojevi su se djelili na A, B, C, ... Ako uzmemo da je svako kućanstvo u prosjeku imalo još najmanje dva gospodarska objekt (štalu i ljetnu kuhinju) ukupno je uništeno preko TISUĆU objekata. Snimio UN u listopadu 1993., dvije godine nakon okupacije.

 

Slika ispod kolovoz 1995. povratak na spaljena ognjišta

Komentari  

#1 Kapela 2020-11-04 21:25
A sto nam to sve vrijedi Ive,, kad od istih agresora zastupnici danas sjede u svim uredima diljem Hrvatske, i u vladi di oni odredjuju sto se smije a sto nesmije, data im je abolicija i bez glasanja da moraju biti u svim uredima zastupljeni kao neka manjina i to bas srbska agresorska. Dakle uzalud nam sve zrtve od domoljuba kad su vladari poslije Oluje dali aboliciju agresorima i dali im zakon da nam zapovjedaju svuda, Eto prvo, u Opcini Saborsko taj njihov zastupnik ne dolazi mjesecima na posal ali placu dobiva, to nema nigdje u svijetu, Sve su nam to ostavili Yu general i teska udbaska vlada iz devedesetih Nisu htjeli urediti drzavu za Hrvatski narod nego se ponovo uvukli agresorima tamo di im nije mjesto.
#2 Ivan 2020-11-05 04:29
A što reć...? Svi vidimo da su ove godine Grubori i Varivode hit sezone, Pupovac izjednačava zločine iz 1991. s onim sporadičnim iz Oluje 1995. Mi smo u takvoj priči gubitnici...

You have no rights to post comments