U srijedu, 11. studenog, večernjom misom u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom će započeti obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Saborskog. Svetom misom i okupljanjem mještana bit će odana počast svim saborčanskim žrtvama i žrtvama u Domovinskog rata. Iste večeri i u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu bit će služena sveta misa u čast i sjećanje na stradale mještane Saborskog.


Naime, na inicijativu gradonačelnika Dalibora Domitrovića, i grad Ogulin će programom “Ogulin za Saborsko” dati svoj doprinos u obilježavanju ovog tužnog datuma iz novije hrvatske povijesti. Nakon mise, koja će započeti u 18 sati, na Trgu hrvatskih rodoljuba bit će upriličena kraća molitva. Bit će položeni vijenci i upaljene svijeće, a pozivaju se i građani da se pridruže ovom programu te na Trgu upale svijeće, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Organizatori poručuju da, ukoliko niste u mogućnosti doći na Trg hrvatskih rodoljuba, svijeće u znak sjećanja na žrtvu Saborskog, upalite u svojim domovima.

Dan kasnije, u četvrtak, će biti nastavljen program Dana sjećanja na žrtvu Saborskog. Program organiziraju Općina Saborsko i HVIDR-a Saborsko. Sve će započeti u 9 i 30 okupljanjem uzvanika ispred Osnovne škole Saborsko. U 10 sati će Kolona sjećanja krenuti put Spomen obilježja masovne grobnice, gdje će biti položeni vijenci i upaljene svijeće. U 11 sati će u crkvi Sv. Ivana Nepomuka biti služena Sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu. Tekst: https://ogportal.com

Gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović s izaslanstvom na komemoraciji u Saborskom 12. studenog 2018. (foto: saborsko.net)

Komentari  

#1 Ivan 2020-11-10 17:39
Sva ova obilježavanja su licemjerje - promocija živih na račun mrtvih, sve do tada dok imena naših junaka ne budu velikim slovima uklesana u tvrdi kamen, a još nisu, koji će biti postavljen na najboljem mjestu u Selu da ih vidi i putnik i namjernik.
Za generacije koje dolaze.
Za vječnost!
#2 Stjepan 2020-11-11 18:33
Poštovani Ivane,
Slažem se u potpunosti sa tvojom tvrdnjom. Nažalost pokazalo se ponovo koliko jedan dio Hrvatskog naroda malo drži do svoje ćasti.
Zbog fotelja i novca neki nazovi generali ( Domoljubi svoju ćast ne prodaju-nažalost oni su osuđivani ) vrijeđaju nas dragovoljce iskrene domoljube.
Žalostan sam što nisam u mogućnosti ove godine nazoćiti spomen danu u Saborskom.
Sve za Hrvatsku, Hrvatsku
#3 Ivan 2020-11-11 18:58
Hvala ti prijatelju na javljanju i čuvaj se!

You have no rights to post comments