Grade heroja, palim i ja još jednu svijeću za tebe. Ovaj plamen neka odnese žalost svim uplakanim majkama, ženama. Neka vrati djetinjstvo onima koji u treptaju oka ostadoše bez njega. Palim plamen za sve poginule anđele. Neka njihova krila izbrišu sve tragove nasilja, rušenja i uništavanja. Za Vas palim svijeću. Vas koji ste bili jablani među granama i hrabro ste stali pred vjetar. Za svakog od vas ovaj plamen gori istim žarom. Dok vaši krikovi danas, 18.11. odjekuju svemirom, zemlju je pokorila tuga. Ni srdžba, ni mržnja danas se ne prepoznaju. Vidim samo tugu i tisuće ujedinjenih plamenova u znak sjećanja, da se ne zaboravi veliko djelo malih ljudi na pragu nam Hrvatske '91.

tomislavcity.com

 

Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru

Ovdje je nakon mirne reintegracije ekshumirano 938 tijela i na tom mjestu je postavljeno 938 bijelih križeva. Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru je najveća masovna grobnica u Hrvatskoj, a i u Europi nakon Drugog svjetskog rata koja se nalazi se na istočnom prilazu Vukovara. Na groblju su također izdvojena dva križa, jedan za najmlađu žrtvu Domovinskog rata, Ivana Kljajića koji je imao svega šest mjeseci, i za najstariju žrtvu Domovinskog rata, ženu koja je imala 82 godine.

Komentari  

#1 Ivan 2020-11-18 11:31
Saborsko, Škabrnja i Vukovar, baš ta imena moramo s pietetom izgovarati ..., reče komentator Neno Kužina, na početku TV prijenosa današnje sv. mise iz Vukovara.

https://hrti.hrt.hr/home

Saborsko polako ali sigurno u javnosti staje uz bok Vukovaru i Škabrnji, jer to itekako zaslužuje po razmjeru stradanja.

You have no rights to post comments