Zbog problema sa neželjenim (SPAM) porukama zatvorili smo komentare za goste, a evo danas (ponedjeljak) i za registrirane. Istovremeno smo otvorili facebook komentare, tako da je i dalje svima omogućeno pisanje komentara.

Komentare za registrirane ćemo otvoriti kada očistimo stranicu od SPAMOVA.

Obavijest o zloupotrebi vašeg korisničkog računa 

Poštovanje,

primijetili smo slanje velikog broja neželjenih (SPAM) poruka preko naših email poslužitelja, točnije s web adrese/a:

public_html/libraries/vendor/phpmailer/phpmailer/class.phpmailer.php

Pronađene datoteke ukazuju na to da neovlaštena osoba ima pristup vašem korisničkom računu, te ga sada koristi za slanje neželjenih (SPAM) poruka, što je kažnjivo zakonom.

Kako bi spriječili daljnju zloupotrebu, na navedene datoteke dodan je nastavak ".disabled" te su datoteke privremeno onemogućene u radu. Molimo vas da spomenute datoteke provjerite i u cijelosti ih uklonite, ili ako je to moguće uklonite samo one dijelove datoteke koji sadrže maliciozni kôd.

Te datoteke su na vaš korisnički račun ubačene iskorištavanjem nekog sigurnosnog propusta u web aplikaciji, stoga obavezno provjerite ostale datoteke i izbrišite one koje nisu dio vaših stranica kao i datoteke koje više ne koristite.

Ako koristite neki CMS sustav, vodite računa da je sustav kao i svi njegovi moduli uvijek nadograđen na najnoviju verziju. Također, izmijenite cPanel, FTP i druge lozinke s kojima pristupate vašem korisničkom računu.

Molimo da provjerite i vaša osobna računala s kojih se spajate na korisničke račune, kako biste bili sigurni da su instalirane sve sigurnosne zakrpe, te da uvijek imate aktivan antivirusni i antimalware program. Oprezno čuvajte sve vaše lozinke na sigurnom i ne dijelite ih s drugima.

Ako se problem ponovi biti ćemo primorani onemogućiti rad stranica kako bi sačuvali sigurnost i stabilnost servera, stoga ukoliko niste u mogućnosti sami izvršiti potrebne zahvate, ili niste sigurni što sve treba učiniti kako se zloupotreba ne bi ponovila, molim vas da me kontaktirate te ću vas spojiti s našim web dizajn timom koji vam može izraditi nove i sigurne web stranice.

Srdačan pozdrav,

M.A.

Agent korisničke podrške

Avalon d.o.o.

 

Komentari  

#1 Ivan 2021-02-07 12:16
Oni koji žele pisati komentare na saborsko.net morat će se registrirati. Samoregistracija nije moguća, ali se možete obratiti uredniku na: matovina.ivan@gmail.com koji će vas registrirati.
Oni koji su od prije registrirani ostaju i dalje, za njih se ništa ne mjenja.
Otvorili smo i facebook komentare, pa kako kome odgovara.
#2 jure 2021-02-07 14:41
Lipi pozdrav iz Slovenije.
#3 Ivan 2021-02-07 14:59
I tebi Jure iz Saborskog!
#4 Ivan 2021-02-07 17:07
Riskirao sam s otvorenim komentarima, samo zato da se uključi što veći broj ljudi u raspravu koju sam potakao o portalu saborsko.net, znajući da neće dugo potrajati iako sam ih (SPAMOVE) svakodnevno brisao. I evo stiže upozorenje s hostinga

You have no rights to post comments