Zašto sanja otvoreni grob? Zašto sanja grob? Značenje snova GrobGdje se pokapaju stradali migranti; u obližnjim grobljima, na mjestima njihove smrti ili negdje drugdje...?

Odgovor nam https://radio-mreznica.hr

Nakon obavljene obdukcije općina ili grad preuzima tijelo stradalog i obavlja ukop na svom području odnosno u nekom od svojih grobalja.


Troškovi ukopa padaju na račun općina i gradova


Nepoznati migrant ukopan je tako na groblju Reštovo u Kamanju po kršćanskom običaju i uz trošak 6691 kunu, potvrdili su u općini Kamanje.

Tijelo jednog migranta ukopano je i na groblju Lipa u općini Generalski Stol, a još jedan migrant ukopan je na području Tounja i to su neslužbeni podaci s obzirom da iz ove dvije općine nitko nije odgovorio na naš upit.


Na grobljima kojima upravlja karlovačko Zelenilo dosad su obavljena 4 ukopa – 3 nepoznatih osoba i jedan osobe čiji je identitet poznat. Ta je osoba ukopana po islamskom običaju uz suglasnost i prisustvo predstavnika Medžlisa Karlovac, kažu u Zelenilu. Pokopani su na groblju Jamadol, Skakavac i Popović Brdo. Cijena osnovnog ukopa je od 2800 kuna nadalje i svi su ukopani u jednostruka grobna mjesta, zbog kasnije identifikacije i moguće ekshumacije.

Inače, upravo Zelenilo po nalogu Županijskog državnog odvjetništva prevozi tijela pokojnika na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu i onda ih i preuzimaju. Nakon dobivene dozvole za ukop i narudžbenice policije, Zelenilo ukopa pokojnike na dostojanstven i primjeren način, bez obzira je li riječ o nepoznatoj ili poznatoj osobi. U tom duhu pokapaju se i ostali migranti na ostalim grobljima. Ovih dana tijelo još jednog migranta trebalo bi biti pokopano na nekom od groblja na području općine Netretić.

radio-mrežnica.hr

 

(Migrant koji je poginuo u šumi kod Blata, nakon procedure koja je opisana u gornjem tekstu, pokopan je na jednom od grobalja na području Općine Saborsko, ali bez ikakvih obilježja.)

You have no rights to post comments