Medvjed je zaštitni znak N.P. Plitvička jezera i evo jednog na Kuselju danas u predvečerje. Radi se o mladom medvjedu starom oko 3 godine, viđamo ga (ih...?) već neko vrijeme. Ako se ne uspije do zime udebljati neće dobro proć!

 

 

 

 

 

Prije 2-3 tjedna su stradale pčele na Kuselju, nedaleko od mjesta na kojem sam ga danas snimio, to je vjerojatno njegovo djelo. Što se može medo se mora pripremiti za zimu, a pčelari svoje pčelinjake trebaju ograditi čvrstom ogradom ili el. pastirom. To je cijena suživota čovjeka i divljih životinja.

Komentari  

#1 Ivan 2021-09-23 16:41
U ovom slučaju bi trebao intervenirati Park, jer čujem da u Čorkovu Uvalu svaki dan dovoze kukuruz medvjedima, a ovdje ništa i ovo su njihovi medvjedi.
Da će godina biti loša za zimske spavače znali smo još u proljeće kada puhovi nisu izašli iz svojih pušnica nego su odlučili ovo ljeto prespavati jer su osjetili da će godina biti loša i tako je bilo.
Nije rodio bukovi žir, lješnjaak, drijen ni ostali šumski plodovi zato će ova zima biti teška za medvjede.
#2 Kapela 2021-09-28 23:39
Medvjedi su postali domace zivotinje i moraju prezivljavati , Nije tako bilo prije , Bilo je naroda ,sume i rasljinje se krcile za ispasu i oranice. a danas nema stanovnika pa eto Medvjedi postaju stanovnici u susjedstvu ,Glavno da ne napadaju to malo naroda, Jos nekoliko godina i Saborsko ce biti sve suma samo malo okolo ceste cisto a i to je pitanje,

You have no rights to post comments