Ove dvije fotografije su snimljene približno s istog mjesta, lijeva prije 40-tak godina, a desna danas, ali ono što vidimo na fotografijama nije ni približno isto osim ceste i brda u daljini koja se vide samo djelomično. 

1980.

2005.

2021.

Alan 2007. slika gore, slika dolje isto mjesto danas

Ova drastična promjena krajolika se dogodila kroz 15 godina

Komentari  

#1 Kapela 2021-10-02 23:22
Eto nasto je doslo nase Saborsko ili Saborski,, Nerma zitnih polja Nrma kukuruza nema Konoplje samo sada raster zbunje i suma sve preuzima , Eto tko nam je kriv , kad neznamo sami vladat sa svojom drzavom skoro osamdest godina nam vladaju izdaice i tudjinci takozvani agresori , Bila je prilika devedesetih i svi smo vjerovali da ce mo imati pravu Hrvatsku drzavu, ali vladari nisu tako mislili kao nasi Branitelji , Nije to samo u nasem Saborskom ,Mnoga sela u Hrvatskoj su zapustena a narod nestao znamo kuda a mnogi su rastjerani po svijetu, Pogledajmo nasu Slavoniju ,Mogla bi Hraniti polak Europe , ali sve preuzima korov, i zemlja se ne obradjuje , nedaju vladari i birokracija , Pitam se vise puta , Kako to da su Hrvatski drzavljani naj priznatiji u svijetu kao pravi i posteni radnici , ,pa kako to onda da nam se Hrvatska prazni od radne snage a sume i korov preuzima sve , Odgovor je jasan i jednostavan ,Nemamo prave vladare ekonomiste, imamo samo politicare a od politike samo oni uzivaju a raja kao raja mora se boriti da prezivi, Svaka prava drzava razvija ekonomiju i otvara poslove za svoj narod a u Hrvatskoj je sve obratno.
#2 Ivan 2021-10-03 04:03
Ne trebamo daleko ići, evo u susjednoj Sloveniji nećete vidjeti ovako zapuštena sela, sve je obrađeno i uređeno. Nema nigdje zakorovljene zemlje. Ima i kod nas obrađenih njiva i uređenih okućnica ali to su uglavnom oaze usred divljine.
#3 jure 2021-10-03 09:04
Istina je Ivane,u Sloveniji nema šanse da nešto tako neuređeno stoji godinama kao ruglo na mjestu di je bila pilana.I to je privatni posjed,ali se ne uređuje.Zna se kako to ide,komunalna služba da nalog da se sve poravna,a onda slijedi račun za opravljeno,vlasnicima.Pa da vidimo kako se to neće platiti .Treba imat ,,m...a,, za takvo nešto napravit.Na proliće ,ako se ne sredi,imam video i ide u novine.Načelniče i ostala gospodo ,Vi ste na potezu. lip pozdrav.
#4 Ivan 2021-10-03 11:14
Slažem se Jure da naša Općina nema kuraže svakome, bez obzira tko on bio, naložiti da uredi svoj posjed. Na kraju krajeva ni Komunalno poduzeće nije uredilo prostor Lokve di su im garaže. Nastavimo li ovako sve će obrasti u šumu samo će ostati uski pojas uz cestu oko kuća donekle prokrčen.
#5 Ivan 2021-10-16 15:50
Čak su i brda u daljini malo promjelila oblik, sasječena šuma ...

You have no rights to post comments