Naš je medo stalno u potrazi za hranom, no buniku neće jer zna da je otrovna. Nije medo lud kao neki od naše vrste. Medo više voli med, jabuke, šljive i mrkvu, domaće proizvode zato se mota oko naših kuća. Događa se da je medo sve pitomiji, a neki od nas sve divljiji.

 

 

Naš domaći medo mi je opet pozirao na cesti 100 m iza Biljevine 

 

Komentari  

#1 Darko 2021-10-04 15:56
Pazi da nije medvjedica u blizini.
#2 Ivan 2021-10-04 16:47
I medvjedica je blizu, neki su ju snimili na Kuselju, vjerojatno je mlade otjerala od sebe. Opasna je dok se brine za njih, no bolje biti oprezan. Ove jeseni su preblizu kućama, ulaze u vrtove i voćnjake.
#3 Kapela 2021-10-04 21:34
Bunika , ili kako smo je mi stari zvali Bun,, Ma probali smo dica svi oto , samo do tri hbobice izcicati ne vise Bija je jedan koji je uzeja puno vise i jedva se spasija, samo necu napisati ime osobe,, Pa eto Samanu posla i trgovine sa bunikom bit ce kompota,i Caja haa., , Ako Medo nece buniku onda znaci da je opasna ,, Prije su zene brale list i drzava je odkupljevala za neki lijek , Moralo se osusit kod Peci ali se pazilo da ne padne list u jelo Haa , Znaci da List ima i dobru stranu za medicinu. Pliva je odkuplivala na vrice otaj list ,, pa su zene i malo zaradile.. snalazilo se svakako ,,, Darko i Ive ,,Ma probajte malo ote slatke bobice vidit ce te kako ce te biti veseli Haa.

You have no rights to post comments