Dana 23. 05. 1995. godine nakon "... događaja u Z. Slavoniji" predsjednik Izvršnog savjeta Skupštine opštine Plaški Rade Jakšić saziva 4. sjednicu s jednom jedinom točkom Dnevnog reda:

1. Političko - bezbedonosna situacija

Kroz raspravu se da čuti da je "bezbedosna situacija" vrlo loša po svim pitanjima s tendencijom daljnjeg pogoršanja (nema goriva za žetvu, sve je veće rasulo među vojnim obveznicima, nedostaje lijekova, nedostaje stručnih kadrova općenito, sve je veće iseljavanje, problem šverca ... itd)

Nikola Janjatović načelnik Ministarstva za narodnu obranu spominje i Plan evakuacije koji postoji, ali nije razrađen u detalje kako bi se po njemu moglo postupati u datom trenutku. Iz rasprava se jasno da zaključiti da su svjesni svoje teške situacije i da nije daleko dan kada će Hrvatska krenuti u oslobađanje i ostatka zemlje.

Operacija Bljesak

.

 

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2022-05-01 17:52
Otvorili smo komentare za registrirane članove ovoga portala, oni koji budu imali poteškoća s pisanjem komentara ili se neki budu htjeli registrirati kao novi članovi mogu se obratiti uredniku na e-mail: matovina.ivan@gmail.com

You have no rights to post comments