Javni skup o novoj katastarskoj izmjeri i obnovi katastra zemljišta i zemljiše knjige za područje Nacionalnog parka Plitvička jezera koja obuhvaća katastarsku općinu Čorkova uvala i dio katastarske općine Saborsko održat će se 11. svibnja 2022. (srijeda) s početkom u 17 sati u Vatrogasnom domu Saborsko.

Na skup su pozvani svi vlasnici i ovlaštenici koji imaju nekretnine na području Nacionalnog parka Plitvička jezera – k.o. Čorkova uvala i dio k.o. Saborsko jer će na taj način dobiti pravovremene i detaljne informacije o postupku započete izmjere i upute za obilježavanje granica zemljišta vidljivim trajnim oznakama.

Ovo je po važećim Prostornim planovima Općine Saborsko i NP Plitvička jezera "Ničija zemlja" (slika gore)


Ničija zemlja:, Karta gore su granica važećih Prostornih planova između PP Općine Saborsko i PP NP Plitvička jezera. Karta desno je granica građevinskog područja naselja Kuselj koja se ne poklapa s trenutnom granicom Parka i ne obuhvaća kuće Kovačića koje također pripadaju naselju Kuselj 500 metara dalje prema Saborskom.

Ako ova izmjera odredi nove granice Parka onda su neizbježne Izmjene i dopune sadašnjeg Prostornog plana Općine Saborsko, kako bi se uskladila s granicom Parka i tako "ničiju zemlju" uvrstila u svoj plan.

Članak: Ničija zemlja Objavljeno: 09 Lipanj 2018

Komentari  

#1 Ivan 2022-05-07 16:14
Moglo je to davno biti riješeno samo da su planeri i općinski čelnici bolje čitali Zakon o proširenju NP Plitvička jezera iz 1997. godine.
#2 Ivan 2022-05-11 18:05
Danas sam od predstavnika Parka dobio odgovor da ova izmjera neće odrediti konačne granice već će se paralelno raditi posebna izmjera prema Zakonu o proširenju Parka iz 1997.

You have no rights to post comments