Na slici gore je krumpir u Biljevini nakon leda, na Kuselju je još i gore

Jučer u 19 sati na Kuselj i Biljevinu su se sručile tone leda i uništile sve poljoprivredne usjeve. Do sad neviđeno nevrijeme trajalo je 10-15 minuta za to vrijeme je na tlo palo 10-tak cm leda. Na Kuselju je bilo i oštećenih automobila.

 

Na višekratne pozive poljoprivrednog proizvođača Milana Matovine načelniku Općine da dođe vidjeti stanje neposredno nakon tuče on se nije javljao na mobitel, a na foto poruke s prizorima štete nije odgovarao, iako ih je pročitao. Svaki normalni predstavnik vlasti (župan, gradonačelnik ili načelnik) kad su elementarne nepogode u pitanju izađe na teren među ljude da osobno vidi razmjere štete, dođe tu ponekad i televizija, no kod nas ništa od toga.

Zaista jadno i kukavički od njega ...! Umjesto da je odmah na nakon nevremena obišao poljoprivredne proizvođače da im da makar moralnu podršku on se sakrio u mišju rupu. Tek je danas (dan kasnije) i to nevoljko, nakon što je zvalo više osoba iz Kuselja i Biljevine i OPG Vrankić, poslao komunalnog redara da vidi što je to bilo u Biljevini i Kuselju.

 

Led na livadi u Biljevini

Kuglice leda veličine oraha na žuljevitom dlanu Milana Matovine koje načelnik jučer nije želio vidjeti.

VIŠE O OVOME SUTRA ...

Komentari  

#1 Ivan 2022-06-17 20:26
Dok jedni rade i žive od svog rada, uhljebi u ovakvim općinama to je 50% njih, žive na radnikovoj grbači, a kad treba nešto učiniti za ljude u nevolji, zaboli ih ona stvar!

Važno je da se svake godine daju donacije neprofitnim organizacijama od kojih nikakve koristi.
Eto, nažalost more im bit!

Ali ima i ona narodna:"svaki vrč ide na vodu dok se ne razbije"!
#2 Ivan 2022-06-18 14:55
Nakon ovakvog ponašanja načelnika općine Saborsko prema poljoprivrednicima vrijeme je da progovorimo i o nekim temama iz njegovog djelokruga odgovornosti. Prva je zapošljavanje djelatnika u općini Saborsko po stranačkoj podobnosti i rodbinskoj vezi.

Dakle radi se o nepotizmu i Kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti.
#3 Ivan 2022-06-19 14:02
Mile zašto si uznemiravao načelnika na neradni dan (blagdan)... :lol: ? I još k tome čovjek radi "volonterski" za siću od četri tisuće kuna + braniteljska invalidska mirovina.
#4 marko 2022-06-21 01:19
o boze Ive sto je ovo doslo navaj svjet sve tuce po sirotini pa i sam bog.

You have no rights to post comments