Ispis
Hitovi: 911

Na slici gore je krumpir u Biljevini nakon leda, na Kuselju je još i gore

Jučer u 19 sati na Kuselj i Biljevinu su se sručile tone leda i uništile sve poljoprivredne usjeve. Do sad neviđeno nevrijeme trajalo je 10-15 minuta za to vrijeme je na tlo palo 10-tak cm leda. Na Kuselju je bilo i oštećenih automobila.

 

Na višekratne pozive poljoprivrednog proizvođača Milana Matovine načelniku Općine da dođe vidjeti stanje neposredno nakon tuče on se nije javljao na mobitel, a na foto poruke s prizorima štete nije odgovarao, iako ih je pročitao. Svaki normalni predstavnik vlasti (župan, gradonačelnik ili načelnik) kad su elementarne nepogode u pitanju izađe na teren među ljude da osobno vidi razmjere štete, dođe tu ponekad i televizija, no kod nas ništa od toga.

Zaista jadno i kukavički od njega ...! Umjesto da je odmah na nakon nevremena obišao poljoprivredne proizvođače da im da makar moralnu podršku on se sakrio u mišju rupu. Tek je danas (dan kasnije) i to nevoljko, nakon što je zvalo više osoba iz Kuselja i Biljevine i OPG Vrankić, poslao komunalnog redara da vidi što je to bilo u Biljevini i Kuselju.

 

Led na livadi u Biljevini

Kuglice leda veličine oraha na žuljevitom dlanu Milana Matovine koje načelnik jučer nije želio vidjeti.

VIŠE O OVOME SUTRA ...