Odlukom gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji, objavio je Biskupski ordinarijat Gospić.

Mons. mr. Tomislav Šporčić razriješen je službe župnika župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upravitelja župe Sv. Mihovila u Dabru te se umirovljuje (237/2022). Također, mons. Šporčić razriješen je i službe povjerenika za Pastoral obitelji i Pastoral Župnih-pastoralnih i Ekonomsko-financijskih vijeća Gospićko-senjske biskupije (222/2022).

Mons. Mile Pecić razriješen je službe župnika župe Presvetog Trojstva u Slunju i excurrendo upravitelja župe Sv. Duha u Hrvatskom Blagaju te se umirovljuje (238/2022). Također, mons. Pecić razriješen je i službe povjerenika za Pastoral medija Gospićko-senjske biskupije (223/2022).

Vlč. Mile Rajković razriješen je službe župnika župe Sv. Ivana Krstitelja u Švici te se umirovljuje (239/2022).

Mons. Marinko Miličević razriješen je službe župnika katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću i excurrendo upravitelja župa Pohođenja BDM na Baškim Oštarijama i Sv. Martina, b. u Brušanima te se imenuje župnikom župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upraviteljem župa Sv. Ivan Krstitelja u Švici i Sv. Mihovila u Dabru (240/2022). Također, mons. Miličević imenovan je povjerenikom za Pastoral obitelji Gospićko-senjske biskupije (225/2022).

Vlč. Anđelko Kaćunko razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću te je imenovan župnim vikarom župe Presvetog Trojstva u Otočcu, Sv. Ivana Krstitelja u Švici i Sv. Mihovila u Dabru (241/2022).

Vlč. Stanko Smiljanić razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću te je imenovan župnim vikarom župe Sv. Križa u Ogulinu (242/2022).

Preč. Nikola Turkalj razriješen je službe župnika župe Sv. Terezije Avilske u Bužimu te je imenovan upraviteljem Pastoralnog centra Baške Oštarije (243/2022).

Vlč. Herbert Berisha razriješen je službi excurrendo upravitelja župa Sv. Jakova, ap. u Bilaju i Sv. Petra i Pavla, ap. u Ličkom Ribniku te je imenovan excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM na Baškim Oštarijama i Sv. Martina, b. u Brušanima (244/2022).

O. Anto Knežević, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, imenovan je župnikom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (245/2022).

O. Domagoj Jelača, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, imenovan je excurrendo upraviteljem župa Sv. Jakova, ap. u Bilaju i Sv. Petra i Pavla, ap. u Ličkom Ribniku te je imenovan i na službu župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (246/2022).

O. Marko Maglić, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, imenovan je župnim vikarom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (247/2022).

Don Petar Belina, SDB, na prijedlog Hrvatske salezijanske provincije, razriješen je službe župnika župe BDM Majke Crkve na Plitvicama i excurrendo upravitelja župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici (250/2022).

Don Stjepan Tribuljak, SDB, na prijedlog Hrvatske salezijanske provincije, razriješen je službe župnog vikara župe BDM Majke Crkve na Plitvicama (251/2022).

Vlč. Josip Tomljanović razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upravitelja župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama te je imenovan župnikom župe BDM Majke Crkve na Plitvicama i upraviteljem Pastoralnog centra „Plitvički Emaus“ (252/2022). Također, vlč. Tomljanović imenovan je na dužnosti zamjenika ekonoma Gospićko-senjske biskupije (77/2022) i povjerenika za Pastoral ministranata Gospićko-senjske biskupije (221/2022).

Vlč. Goran Antunović razriješen je službe župnika župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upravitelja župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama (253/2022).

Vlč. Bruno Lovaković razriješen je službe župnog vikara župe Sv. Križa u Ogulinu te je imenovan župnikom župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upraviteljem župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom (257/2022).

Vlč. Nikola Prša razriješen je službe privremenog upravitelja župe Sv. Jurja, mč. u Zagorju (258/2022).

Vlč. Mario Vazgeč razriješen je službe excurrendo upravitelja župe Uzašašća Isusova u Cerovniku te je imenovan excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja, mč. u Zagorju i župe Presvetog Trojstva u Modrušu (259/2022). Također, vlč. Vazgeč razriješen je dužnosti zamjenika ekonoma Gospićko-senjske biskupije (57/2022).

Preč. dr. Željko Blagus imenovan je excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku (260/2022).

Vlč. Dino Rupčić imenovan je excurrendo upraviteljem župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici (261/2022).

Vlč. Šimo Božić razriješen je službe župnika župe Sv. Nikole, b. u Cvitoviću i excurrendo upravitelja župe Sv. Jurja, mč. u Lađevcu te je imenovan župnikom župe Presvetog Trojstva u Slunju i excurrendo upraviteljem župe Sv. Duha u Hrvatskom Blagaju (262/2022).

Vlč. Ivica Tolla imenovan je excurrendo upraviteljem župa Sv. Nikole, b. u Cvitoviću i Sv. Jurja, mč. u Lađevcu (263/2022).

Vlč. Mišel Grgurić razriješen je službe povjerenika za Pastoral ministranata Gospićko-senjske biskupije te je imenovan povjerenikom za Pastoral medija Gospićko-senjske biskupije (220/2022).

Mons. Mile Čančar imenovan je povjerenikom za Pastoral Župnih-pastoralnih i Ekonomsko-financijskih vijeća Gospićko-senjske biskupije (224/2022).

(info/foto:gospicko-senjska-biskupija.hr)

You have no rights to post comments