Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati, na otvorenom i tekst "Josoon"

Župa Plaški je svečano proslavila blagdan sv. Ane svetom misom u predvečerje dana uz nazočnost hodočasnika iz okolnih župa: Saborsko, Josipdol, Oštarije, Zagorje Ogulinsko, Ogulin, Tounj - organizirano, te pojedinačno čuvari tradicije iz prekokaplskih naselja Lipice i Stajnica. (I.M)
*
*
Dan župe Plaški, slavlje zaštitnika župe sv. Ane i Joakima na blagdan 26. srpnja 2022. na svetoj misi u predvečerje od 18 sati uz dolazak i nazočnost velikog broja hodočasnika iz svih okolnih župa: Saborsko, Josipdol, Oštarije, Zagorje, Ogulin, Tounj došli organizirano autobusom, te pojedinačno čuvari tradicije iz prekokaplskih naselja Lipice i Stajnice.
Koncelebrirano misno slavlje predvodio je vlč. Mario Kralj, župnik Generalskog Stola, uz druge svećenike dekanata: preč.dr. Željko Blagus dekan ogulinskog dekanata; vlč. Mario Vazgeč, župnik Oštarija, Modruša i Cerovnika; vlč. Josip Štefančić župnik Tounja i Kamenice, vlč. Nikola Prša župnik u Ogulinu, vlč. Bruno Livaković kapelan u Ogulinu i novoimenovani župnik za Plaški i Saborsko, te župnik domaćin don Goran Antunović.
Pjevanje na misi je predvodio i svirao Franje Puškarić iz župe Zagorje s mješovito sastavljenim zborom pjevača.
Na kraju misnog slavlja opet je upriličen ophod ulicama oko župne crkve gdje su za križem i kipom sv. Ane prvo hodila djeca i njihove majke ili bake, svećenici i za njima cijeli puk.
*
*
Nakon završnog blagoslova u prostorima pastoralnog centra svima nazočnima, hodočasnicima i župljanima, priređen je obrok graha i drugih pearskih slastica, pite i kolači. Nastavljeno je s glazbenom pratnjom uz pjesmu i ples.

You have no rights to post comments