Ova živopisna kolona ne samo što je bila zanimljiva, već je i glasna. Dok su prolazili trubili su iz raznih truba i sirena. Cijelo popodne smo uživali prateći ove šarene "oldtimere" natovarene raznim rekvizitima. Kažu da putuju iz Nizozemske, trenutno kroz Hrvatsku, pa Bosnu, Srbiju, a cilj im je Crna Gora. Današnja kolona je krenula iz Crikvenice preko Senja, Vratnika, Žute Lokve, Otočca, Dabra, Ličke Jesenice i od podne prolazi kroz Saborsko prema Plitvicama.

 

Što je Carbage run?

Carbage run je petodnevno putovanje Europom u starom "komadu smeća". Pravila su jednostavna: automobil ne vrijedi više od 500 eura i star je najmanje 15 godina. Ovaj rally nije utrka. Svrha ovog putovanja je zabava i avantura. Putem ćete se suočiti s ludim zadacima koji će vas staviti u najbizarnije situacije. Carbage run će vas odvesti preko najslikovitijih i najizazovnijih cesta koje Europa nudi. Posjetit ćete mjesta za koja nikada niste ni čuli i upoznati ljude koje ćete pamtiti do kraja života.

“Carbage run nije samo događaj ili putovanje, to je stil života!”

Povijest

Carbage run je prvi put pokrenut 2008. u Nizozemskoj, prva vožnja održana je u ljeto 2009. Kako smo došli na ideju? Ukrali smo je! Ime smo, međutim, stvorili sami. Carbage je kombinacija automobila i otpada - smeća. Prvo izdanje imalo je 64 automobila na startnoj poziciji. Danas se neki od naših događaja sastoje od preko 1.000 automobila. Carbage run je postao toliko popularan u Europi da su sva izdanja rasprodana i postoje liste čekanja.

Nakon nekoliko godina ljetnih putovanja, dodali smo zimsko izdanje. Kad je rasprodan, lansirali smo našu najizazovniju avanturu: Carbage run Moped Edition (maks. 49cc). Nakon što su sva izdanja stalno rasprodana, proširili smo se na Skandinaviju. Kad je to rasprodano, odlučili smo uljepšati živote Nijemaca dovodeći im Carbage run. Naša tvrtka i dalje raste vrlo brzo i više će zemalja u Europi uskoro imati vlastiti Carbage run. Ono što je počelo kao hobi pretvorilo se u "ozbiljnu" tvrtku koja organizira sve vrste događanja vezanih uz automobile i putovanja.

translate prijevod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments