Zadnji neasfaltirani put u Općini Saborsko nalazi se baš u Saborskom. Najniža dnevna temperatura 10.8°C. Najviša dnevna temperatura  20.6°C.

 

Općinske vlasti lažu i obmanjuju narod, a "Tko laže taj i krade", kaže naš narod.

Jedini neasfaltirani put u općini Saborsko tj. u Saborskom na Brdinama (slika gore). Čujem da su općinari obećali da će ga asfaltirati jesenas, a možda i nebi trebali, možda bi bilo zgodno da ostane za uspomenu na prošla vremena.

Kao razlog zašto ovaj dio puta nije asfaltiran općinske vlasti kažu i lažu da je  to zbog toga što je put u vlasništvu Hrvatskih šuma (HŠ). Katastar (slika ispod) k.č br. 6553. kaže da je put u vlasništvu REPUBLIKE HRVATSKE. Točno ali ne samo taj dio. Ovo neasfaltirano je dio puta koji prema katastru ide od križanja na Brdinama prema Štrkovima, prije Štrkova skreće lijevo niz Bukovaču i vodi u Žlibine do Vrilca.

U redu navedeni put nije u vlasništvu Općine Saborsko, no nije jedini takav. U vlasništvu RH je put na Alan i Manjina ulica (dio starog puta kroz Malu Titru u Ravni Lug), ali su asfaltirani bez problema i bez ovakvih glupih izgovora.

Asfaltiran je i put u Krizmanićevu dragu na Kuselju (cca 500m) prije dvije godine gdje nitko ne živi samo da se lakše proda imanje i prodano je nedavno.

Asfaltiran je i put do lovačke kuće, koji je doduše u vlasništvu Općine, a kojeg sad taru kamioni odvozeći trupce Hrvatskih šuma iz Jurjeve drage. Zanimljivo bi bilo znati jesu li HŠ sudjelovale u financiranju.

 

Crvenom crtom (slika gore) je obilježen dio puta koji je u vlasništvu RH, a asfaltirala ga Općina, desno je drugo dio istog tog državnog puta koji nije asfaltiran, pod izgovorom da nije općinski.

Komentari  

#1 Ivan 2022-09-12 03:55
Nemam ništa protiv asfaltiranja bilo gdje, dapače, ali mrzim laži i obmane, koje su glavna komunikacija oćinskih vlastodržaca tj. lokalnih šerifa i njihovih poltrona.

You have no rights to post comments