Ove godine je, prema planu kojeg su dogovorile Udruge branitelja Karlovačke županije, održana proslava Oluje u Paškom, prošle godine je bila u Saborskom i tako će dogodine biti u nekoj drugoj Općini Ogulinskog kraja.

Samoj proslavi su prethodili pokušaji da se ista ne održi, navodno zbog srpskog stanovništva koje Oluju doživljava tragično i zbog mogućeg dizanja tenzija između Srba i Hrvata koji žive u Plaškom.

Vijećnici srpske nacionalnosti u Vijeću Općine Plaški, službeno nisu imali ništa protiv obilježavanja dana pobjede u Plaškom. Ali su zato dvojica u četri oka dogovarali da se to odradi zaobilaznim putem, uz pomoć nekoga iz katoličke crkve na način da taj isti nagovori  braniteljske udruge Ogulinskog kraja da dustanu od proslave Oluje u Plaškom i održe ju negdje drugdje. Bilo je tu puno prepiski između branitelja i dotičnog iz katoličke crkve, dok su općinske vlasti stajale sa strane. Cijela ova priča je stigla i do Pupovca.

Naravno branitelji nisu nasjeli na te priče i dostojanstveno su organizirali i obilježili Dan pobjede u Plaškom koji je također oslobođen u akciji Oluja 1995. i ništa se nije dogodilo, sve je prošlo dostojanstveno i mirno.

U članku kojeg sam objavio 5. kolovoza ove godine pod naslovom; Ove godine je i u Plaškom svečano obilježen Dan domovinske zahvalnosti neke fotografije se ne mogu otvoriti ...?, a na njima se nalaze: načelnik Općine Plaški Pero Damjanović u crkvi sv. Ane za vrijeme mise, kolona branitelja koja se kreće kroz Plaški od crkve do spomenika dr. Franji Tuđmanu, fotografija načelnika Općine Saborsko Marka Bićanića kod spomenika i još jedna ili dvije.

 

 

 

You have no rights to post comments