Još uvijek se vrlo rado sjetim fra Roberta Jolića koji je kod nas i u Plaškom, naizmjenično s fra Slavkom Antunovićem,  služio mise od kolovoza 2003, do kolovoza 2004. kada je premješten u Tomislavgrad gdje je bio glavni urednik katoličkog lista Naša Ognjišta, pa potom na službu u Čitluk. Fra Robert je između ostaloga i dr. povijesti, napisao je knjigu Povijest župe Plaški.

Posebo svečane su bile mise prigodom Božića i Uskrsa kada bi fra Robert svirao na harmoniju i pjevao misne pjesme, a fra Slavko Antunović predvodio sv. mise.

Prava duhovna okrijepa su bile njegove nadahnute nedjeljne propovjedi, jednu od takvih (od prije nekoliko dana) možete poslušati na slijedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=eAIG0eGqH2Y

*

 

Fra Robert u Saborskom 2006. na blagoslovu Križnog puta na Alanu

Fra Robert u Saborskom povodom blagdana sv. Ivana Nepomuka kao predvoditelj misnog slavlja, jedne godine nakon što je otišao iz Saborskog.

 

 

Komentari  

#1 Ivan 2023-03-12 16:21
Hercegovački franjevci su u Saborskom (Gospićko-senjskoj biskupiji) bili 16 godina, kao ispomoć i zaista su dali vrhunski doprinos duhovnom životu naroda ovih krajeva.

You have no rights to post comments