Saborčani su u prošlosti skromno živjeli isključivo od stoke, zemlje i šume ... Danas je drugo vrijeme, samo rijetki obrađuju zemlju, zadnje dvije godine "veće" količine sjemenskog krumpira uzgaja OPG Vrankić iz Ogulina. Šumskih radnika gotovo da i nema, trenutno u Saborskom, na Kuselju, radi jedna pilana koja zapošljava 10-ak radnika. Šume se eksploatiraju i izvoze najviše u Italiju kao sirovina, a lokalno stanovništvo od toga nema nikakve koristi. Čak i kad nam treba za ogrijev teško je doć do 10 kubičnih metara bukve u lokalnoj šumariji, jednostavno kažu "ne primamo uplate, jer trenutno nemamo bukve - rasprodano...". U sred šume nemaju drva za ogrijev...!?

Pilana na Potocima

Proizvodnja sjmenskog krumpira na Potocima

 

Komentari   

#1 Ivan 19-05-2017 04:33
Takvo je stanje danas sa šumama (živimo u šumi, a imamo problema s nabavkom drva za ogrijev), isto tako će biti s vodom koje sada imamo u izobilju i lako nam je dostupna, no ne zadugo!
Doslovno će nas jednog dana, dom mi spavamo dubokom snom, prevesti žedne preko vode. Već je bilo pokušaja prodaje Hrvatskih voda za vrijeme vlade Jadranke Kosor, pa je spriječeno u zadnji tren intervencijom crkve...
Živi bili pa vidjeli!
#2 world cup book 27-05-2017 11:38
I do nott even know how I finished up here, howеver I thought thіs ρսblіsh used
to bee great. I don't recognize ᴡho you are but definitely you're going to
a weⅼl-known blogger should you aren't аlready.
Cheers!
#3 cheap fifa 18 coins 21-06-2017 05:08
I waѕ recommended this website by mmy cоusіn. I'm not surе whether this post iіs written by himm as no one elsᥱ
қnow such detaіled аbout my diffіculty. Yoou are amaᴢing!
Thanks!

Dodaj komentar


Security code
Osvježi