"Dosta nam je korupcije", uzviknula je na današnjem prosvjedu u Zagrebu gdja. Anka Mrak Taritaš. Dodala je i kako su "ovu zemlju poharali mnogi, ali nitko, ama baš nitko, nije poharao ovu zemlju kao HDZ". Da li je pri tome mislila i na sebe, nikada nećemo doznati. Ali bi ta mala intimna gesta, poput bljeska nečiste savjesti, bio malen doprinos ispravljanju nepravdi koju su ovakvi poput Mrak Taritaš prouzročili ovoj Državi. S time da je gospođa Mrak Taritaš skromna ukoliko misli da je na ljestvici intenziteta kriminala njezin doprinos manji od hadezeovih političara?!

Prisjetimo se kako je Mrak Taritaš u doba Milanovićeve vladavine bila Ministrica graditeljstva. Unatoč činjenici što je bila upoznata s kriminalnim i korupcijskim svinjarijama koje su pratile izradu i usvajanje Prostornog plana područja posebnih obilježja NP Plitvička jezera, nije joj bilo niti na kraj pameti zaustaviti njegovo usvajanje u travnju 2014. godine i proglasiti ga nezakonitim. Što više, pobrinula se Anka da taj vrlo važan dokument na dnevni red dođe tek u večernjim satima kada su u sabornici, uz čistačicu, ostali tek dva zijevajuća zastupnika. Tako je Anka bila sigurna da nitko neće odugovlačili ili ne daj Bože opstruirati njegovo usvajanje i time oneraspoložiti velike "investitiore", one koji su uložili znatan novac i trud da bi iz njezine kuhinje izašao upravo onakav dokument kakavim su ga oni kreirali tijekom procesa (od 2007. do 2014.). Bio je to jedan od posljednjih čavala u lijes Plitvičkim jezerima onakvim kakve smo prije toga poznavali.

Tim je činom po prvi puta od proglašenja Parka 1949. godine dopuštena apartmanizacija i divljačka gradnja u slivu jezera. Ilustracije radi, prije usvajanja plana broj noćenja u Plitvica selu bio je 600 godišnje. Nakon usvajanja broj je narastao na 30 tisuća s time da Prostorni plan nije uvjetovao razvoj sustavom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Tako da je pojava Anke na ovom prosvjedu više teatralan i komičan nego opravdan jer upravo bi i ona mogla imati koristi od imenovanja novog Državnog odvjetnika kao i novog "LexAP" zakona kojim se kriminalizira curenje podataka iz istražnih spisa DORHa.

Prisjetimo se da je cijeli slučaj izrade i usvajanja Prostornog plana područja posebnih obilježja NP Plitvička jezera prijavljen tom tijelu 2017. godine uz osnovanu sumnju u kriminalno udruživanje, korupciju, zlouporabu položaja i ovlasti itd.

Za sada predmet još uvijek uspijeva ostati u ladici gospođe Vere Magdić Bižanović u Karlovcu, koja je očito dobila partijski zadatak o predmetu voditi roditeljsku skrb. Mogla bi se Anka kriomice spustiti malo niže do Kamneitih vrata i zapaliti nekoliko svijeća da predmet tamo i ostane.

 

Tekst: https://web.facebook.com/plitvickajezera.org

Komentari  

#1 Ivan 2024-02-17 17:03
Anka Mrak Taritaš je zadnja koja bi trebala govoriti o korupciji, a tu su i Peđa (lažirana naknada za odvojeni život) i Krešo "pajser" koji je bio najglasniji i najvulgarniji.
Sve veliki poštenjačine.

You have no rights to post comments