Katastarska općina: LIČKA JESENICA (Mbr. 319325)  Posjedovni list: 609

1/1 BARIŠIĆ DOMAGOJ, POREČ (VLASNIK)

Katastarske čestice br. 3833, 3841, 3842

Ukupna površina katastarskih čestica  3663 m2  

 

Općina Saborsko je putem javnog natječaja prije tri i pol godine prodala zemljište u Ličkoj Jesenici (zadružni dom i još dvije parcele) izvjesnom Domagoju Barišiću iz Poreča (10 eura po m2), pod uvjetom da nakon dvije godine obročne otplate počme s izgradnjom kampa. Pod takvim uvjetima je, na sugestiju načelnika Općine, općinsko Vijeće prihvatilo ponudu Domagoja Baršića s kojom je bio suglasan i manjnski zamjenik načelnika Nikola Grba.

Tri godine su prošle, a ta zemlja još nije ni taknuta, čak što više na njoj i dalje raste korov. Sada se već javlja sumnja uopće u namjeru gradnje kampa, a više sam sklon vjerovati da je u pitanju prevara, odnosno da je zemljište kupljeno s namjerom preprodaje,  jer se nalazi u središtu mjesta i uz rijeku Jesenicu, (slika gore). Ako se takvo nešto i dogodi, sva odgovornost je na Općini Saborsko.

Kada će investitor na tom zemljištu početi graditi kamp, na što se obavezao ugovorom? Pitanje je upućeno načelniku Općine Saborsko i njegovom manjinskom zamjeniku. Odgovor očekuju građani kojeg su im općinske vlasti dužne dati.

Pozicija navedenih parcela je između rijeke Jesenice i crkve (slika gore)

Fotografije snimljene 7. travnja 2018.

Katastarske čestice br. 3833, 3841, 3842- zadružni dom - Geoportal

Komentari  

#1 BrendanBig 06-03-2019 17:21
Hello. I have checked your saborsko.net and i see you've got some duplicate content so probably it is the reason that you don't rank high in google.

But you can fix this issue fast. There is a tool that creates content
like human, just search in google: miftolo's tools

You have no rights to post comments