Danas je u Plaškom svoju prvu Maldu Misu slavio vlč. Dejvis Martinović svećenik Porečke i Pulske bislupije. Dejvisova obitelj nakon izbjegličke kalvarije i boravka neko vrijeme u Drvaru i Stocu, danas živi u Plaškom. Na današnju Mladu Misu došla je mnogobrojna rodbina i prijatelji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva, župljani župe Plaški i okolnih župa. Bila je ovo veličanstvena Mlada Misa, koju je svojim pjevanjem uzveličao katedralni zbor iz Poreča. Na kraju sv. Mise vlč. Dejvis je pozvao sve prisutne da se njemu i njegovoj obitelji pridruže na zajedničkom ručku u župnoj dvorani.

Mladoj Misi vlč. Dejvisa Martinovića prisustvovali su i predstavnici Općine Plaški; bivša zamjenica načelnika Danijela Grba, načelnik Pero Damjanović i sadašnji zamjenik Ivan Šego. Posebno me raduje ovo zajedništvo domicilnog stanovništva i doseljenih Hrvata iz BiH u Plaškom, koje promoviraju ovi mladi općinski čelnici.

Plaški, 8.7.2017., Vlč. Dejvis Martinović svečano proslavio svoju mladu misu u župi gdje su roditelji stalno nastanjeni. Vlč. Dejvis, iako je bio stalno nastanjen u sjemeništu i bogosloviji, odakle je pohađao gimnaziju, a poslije i teološke studije, rijetko je imao priliku biti u roditeljskom domu, ipak, jako je dobro poznat jer je kao đakon, pa i kao bogoslov, obilazio kuće za godišnji blagoslov. Redovito je sudjelovao u misnim slavljima Župa Sveta Ana Plaški. Nenametljiv, ponizan, i spreman svakoga saslušati, osvojio je srca vjernika u našoj župi. Tim više ovo slavlje mlade mise obradovalo je vjernički puk, susjede i prijatelje u Plaškom. Bog ga blagoslovio dobrim vremenima, bio na pomoći u svećeničkom stasanju i blagoslovio pastoralnim uspjesima.

Na misi je sudjelovalo oko 500 vjernika, oko oltara i u crkvi bilo je 30-tak svećenika, a pjevanje je predvodio katedralni zbor iz Poreča.
Na misi je propovijedao vlč. Vladimir Žarko Ošap, župnik župe Banja Luka, a vlč. Dejvis u svojoj 5-oj godini života sreo ga je u župi Drvar gdje je tada bio župnikom. Vlč. Vladimir Ošap poznat je vjernicima ovoga kraja po svojim jasnim i konkretnim stavovima, snažnom i glasnom izričaju poruke. Pozvao je sve nazočne vjernike da u Isusovoj poruci "molite Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju" prepoznaju Isusovu želju da nastave i dalje moliti za svećenike, i našeg vlč. Dejvisa.
Mladomisnikovi roditelji su Dragan Martinović iz Duboštice i Mirela r. Gavrić iz Lipnice. Brat Mihael na studiju u Danskoj i sestre Katarina i Nikolina. Nakon što su otišli u izbjeglištvo devedesetih bili su u Drvaru, Stocu i konačno 2007. su došli u Lapat, Plaški. Dejvis Martinović, mladomisnik rođen je 11. svibnja 1993. u Varešu, kršten u župi Prebraćenja Gospodinova u Borovici. Prva dva razreda škole pohađao je u Drvaru, druga dva u Švedskoj, više razred osnovne škole u Stocu. Zatim se odlučio za svećeništvo i završio klasičnu gimnaziju U Pazinu u koju je dospio uz pomoć prof. Pere Marića. Maturirao je 2011. i upisao Filozofsko teološki studij u Rijeci. Godine 2013. nastavio je studij u Rimu na papinskom Sveučilištu sv. Križa. Diplomirao je prošle godine i zaređen za đakona 26. 11. prošle godine i evo prije mjesec dana (10. 6.) zaređen je za svećenika Porečke i Pulske biskupije.

Tekst: https://www.facebook.com/Josoon

 

 

 

 

 

 

 

Blagoslov oca

Blagoslov majke

 

 

 

Ulica sv. Ane 

Crkva sv. Ane

prigodno postavljen šator

 

 

 

 

Pjevački zbor iz Poreča

 

 

 

 

 

 

Propovijednik  vlč. Vladimir Žarko Ošap

 

Roditelji i rodbina vlč. Dejvisa

 

 

 

Volonteri župe Plaški

 

 

Vjeroučitelj Josip Anušić

DARIVANJE MLADOMISNIKA 

... NAJPRIJE OBITELJ, PA OSTALI

 

 

 

 

 

brat mu je poklonio Bibliju

 

u narodnoj nošnji baka, do nje mama

 

 

 

 

 

vjeroučitelj u Plaškom i Saborskom Ivica Klečina

 

 

 

 

 

 

 

 

otac

kontrapunkt

majka

baka

brat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Načelnik općine Plaški i njegov zamjenik su primili mladomisnički blagoslov 

 

 

Zamjenik načelnika Općine Plaški Ivan Šego, vlč. Dejvis Martinović, načelnik Općine Plaški Pero Damjanović

VIŠE FOTOGRAFIJA NA: https://www.facebook.com/Josoon

You have no rights to post comments