Na traktorima iz Njemačke u Hrvatsku, zaista hrabro... Ovaj konvoj je snimljen na relaciji Ogulin - Plitvice (Latin-Plaški)

Ličanin Drago Delač (67) okupio je istomišljenike iz okolice Minhena i petero traktorista i traktora-oldtimera stigli su danas u Perušić! Bilo bi to najkraće izvješće ovog neobičnog pothvata jer su oldtajmeri u 6 dana prešli 1020 kilometara! Uz vrućine, oluje i kišna razdoblja. Svaki traktor sa sobom vuče kamp-kućicu pa je ugođaj pustolovine bio potpun. Rekao nam je to Drago Delač i dodao:
-U Njemačkoj njeguju tradiciju čuvanja i održavanja starih traktora. Mnogi su klubovi na traktorima posjetili Pariz, Madžarsku, Rusiju, Nizozemsku… Nema gdje nisu bili. Ja već 37 godina imam restoran u Njemačkoj i ovo su moji gosti i prijatelji. Ovdje su traktori stariji i od 80 godina. Nama su se danas pridružili perušićki traktoristi i lijepo su nas dočekali. U ponedjeljak krećemo natrag i malo ćemo se zadržati u Austriji, pripovijeda Drago Delač koji je čvrsto obećao „ako Bog da vidimo se na godinu“! 

 

 

 

 

 

 

ulazak u Plaški

 

 

Parkiranje kod crkve sv. Ane u Plaškom

U 11:30 su stigli u Plaški, nakon odmora nastavljaju prema Plitvicama

You have no rights to post comments