I premda bi neki mogli pomisliti kako je prošlotjedno, i posebice ovotjedno zahladnjenje pokazatelj kraja ljeta, uostalom, i u prosjeku su dani poslije blagdana Velike Gospe sve manje topli, ove godine je velika vjerojatnost nastavka ljetnog ugođaja i u drugoj polovici mjeseca, najavljuju prognostičari.

Danas na blagdan Velike Gospe u Saborskom je bilo vrlo ugodno vrijeme. Najviša dnevna temperatura iznosila je 27.8°C.

Pogled na Senj i Conjare s Krča

 

 

 

U 10:00 sati je održana sv. misa "Velika Maša" koju je predvodio fra Draženko Tomić. Saborčani su već tradicionalno hodočastili u obližnja svetišta, u Krasno i Oštarije 

Cijelo ljeto, posebno u srpnju i kolovozu, promet je kroz Saborsko vrlo intezivan. U Saborskom ima 17 iznajmljivača soba i apartmana, ovih dana su svi puni do te mjere da se traži i krevet više. Ide to u dobrom smjeru. Plitvice su ovih dana pretrpane, tamo je veliki problem s nedostatkom parkirnih mjesta, gotovo je dvostruko veći broj automobila od broja parkirnih mjesta, pa se mnogi parkiraju uz prometnicu, onda nastupa policija i tako po cijele dane, a na rubnim područjima mjesta ko u priči. O tome se trebalo misliti ranije.

You have no rights to post comments