Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće u Vukovaru svečanom su akademijom obilježili 20. obljetnicu postojanja i rada. Razgovaralo se i o 22. obljetnici Erdutskog sporazuma. Istaknuli su važnost jačanja suradnje Hrvatske i Srbije te ustvrdili, kako kažu, da položaj srpske manjine u Vukovaru, ali i ostatku zemlje, nikad nije bio lošiji.
 
Milorad Pupovac rekao je da će uskoro održati sastanak s predstavnicima gradske, županijske i državne vlasti o ponovnom postavljanju ploča s ćiriličnim natpisima u Vukovaru.
“Samo ćemo razgovarati o načinu kada i kako će se to realizirati, a ne hoće li se. Ondje gdje postoje zakonske pretpostavke, zakonski okvir, to će se napraviti i ono o čemu ćemo razgovarati jest kako i u kojim vremenskim rokovima”, izjavio je Pupovac.
 
“Problem je što nakon 20 godina nismo uspjeli registrirati škole u kojima se nastava drži na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu kao manjinske – iako za to postoje svi zakonski preduvjeti. Svake godine broj pripadnika srpske nacionalne manjine u svim institucijama opada”, kazao je predsjednik Zajedničkog vijeća općina Srđan Jeremić, javlja HRT.

Komentari   

#1 Ivan 13-11-2017 08:36
Ugroženima su se osjećali i 1991. pa znamo što su učinili.
#2 Tomo 13-11-2017 21:09
Oni su ugrozeni jos od 1916 ,a uz sve to napravili su tri agresije na Hrvatsku uz blagosov njihovih podrepina takozvanih Hrvatskih vladara , Dakle i devedesetih su bili ugrozeni ,od koga?,,, Poceli balvan revoluciju ,proglasili u Hrvatskoj neke djelove Hrvatske srbskim krainam ili sao ,mao, krainam sam vrag zna sto nisu radili ubijali Hrvatski narod po selima , pa je bilo vrijeme da ih se zaustavi u njihovom divljanju, Samo je pitanje, zasto su im tadasnji vladari poslije Oluje dali aboliciju, pa evo ih ponovo podizu teze za agresijom ,Ja sam bija ugrozen od njihove Yu tvorevine velike srbije, kao na milijun Hrvata pa smo morali otici u svijet.Zasto oni ne odu u svoju voljenu smrdiju ako su ugrozeni u drzavi koju mrze..Hrvatska je ponovo postala njihova prcija di oni odredjuju zakone i vladaju , zasto smo takova nacija u miru da dozvolimo stoljetnim agresorima krvnicima da nam vladaju ponovo sa napacenim Hrvatskim narodom,
#3 Tomo 13-11-2017 21:10
Jadni smo mi u miru , neznamo vladati sa svojom Hrvatskom sami bez agresora, i tudjinaca. Zasto u svijetu oti srbende su mirni ,ni nezna se za njih ,zato sto drzave imaju zakon za mir i red, nema manjine ni vecine nema tudjih stranaka ni srbocetnikovanja, zna se, sto bi im bilo da samo mali postotak probaju to sto rade po Hrvatskoj.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi