Slikovni rezultat za milinović dao ostavkuHDZ-ov Darko Milinović podnio je ostavku na mjesto šefa ličke županijske organizacije te stranke. Milinović, koji je ujedno i župan Ličko-senjske županije, navodno je nezadovoljan jer za mjesto ravnatelja NP Plitvička jezera nije prihvaćena njegova kandidatkinja Antonija Dujmović.
 
Na to je mjesto ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nedavno imenovao Tomislava Kovačevića, a u tom ga je izboru, kako pišu mediji, podržao predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. Milinović bi, kako piše Večernji list, danas u podne trebao održati izvanrednu pressicu nakon koje će vjerojatno biti jasniji motivi njegova nezadovoljstva i ostavke na funkciju u županijskom HDZ-u.
 
1. PODNIO OSTAVKU JER JE ĆORIĆ IMENOVAO SVOG KANDIDATA
Kako je prvi pisao Večernji list, Milinović je podnio ostavku na mjesto čelnika županijskog HDZ-a jer ministar zaštite okoliša i energetike Ćorić nije prihvatio njegov prijedlog za kandidata za NP Plitvička jezera, već je na tu funkciju imenovao Tomislava Kovačevića. Biralo se između 13 kandidata, a izabrani Kovačević nije blizak lokalnim HDZ-ovcima.
 
2. MILINOVIĆ ĆE TRAŽITI ODGOVORE OD VRHA STRANKE
Na današnjoj press konferenciji Milinović će navodno tražiti odgovor je li vrh HDZ-a, predvođen predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem, podržao Ćorićev izbor ravnatelja. Milinović je najavio da će javno premijera pitati stoji li on iza Ćorićeve odluke i znači li to da su lički HDZ-ovci dobri samo kad treba pobjeđivati, a ne i kad treba kadrovirati.
 
3. IMA PODRŠKU ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE
Milinović, koji je izuzetno popularan u Ličko-senjskoj županiji navodno i sada ima veliku podršku svoje županijske organizacije. Premijer bi se stoga zbog novoizabranog ravnatelja NP plitvice mogao naći u ne baš lagodnoj poziciji.
 
4. RADI SE O JEDNOM OD MOĆNIJIH HDZ-OVACA
Ličko-senjska županija jedna je od utvrda HDZ-a, a Milinović je na izborima prošlog svibnja mandat osvojio već u prvom krugu. Milinović je inače i član Predsjedništva stranke, a na stranačkim izborima prije godinu i pol, dobio je najviše glasova članova, odmah nakon Zlatka Hasanbegovića.
 
5. NOVOIZABRANI RAVNATELJ NP PLITVICE NIJE BLIZAK LOKALNOM HDZ-U
Iako je Kovačević HDZ-ovac, nije blizak lokalnom HDZ-u. Vodio je Lokalnu akcijsku grupu Lika, no sada nije htio komentirati zavrzlamu koja se stvorila oko njegova izbora. Rekao je samo kako se njegova akcijska grupa pokazala kao najbolja od 55 akreditiranih i kako mu je cilj Liku “pretvoriti u globalno prepoznatljivu destinaciju”.

Komentari  

#1 Matan 04-01-2018 13:49
Lički šerif je jako revoltiran što nije prošao njegov prijedlog...?! Čuvaj se Plenki pojes će te...!
Sjećam se jedne šamanove izjave kako je "HDZ = Bog", pa me malo i ova situacija podsjeća na nešto slično: Dado Milinović = "Lički Bog".

Dodaj komentar

Security code
Osvježi