Da će broj posjetitelja na Plitvicama iz godine u godinu sve više rasti možemo zaključiti i po gradnji sve više smještajnih kapaciteta. Trenutno se gradi na sve strane; u Jezercu, Smoljancu, u Čatrnji se dovršava hotel, radi se u Grabovcu, a da i ne spominjemo Plitvica Selo u srcu Parka.

U Plitvica Selu se ove godine, između ostalih, očekuje i dovršetak turističkog naselja  "Fenomen Plitvice" projekta teškog 40 000 000 kn, uz potporu EU fondova.

U zadnih 5-6 godina broj posjetitelja vrtoglavo raste, paralelno s rastom broja smještajnih kapaciteta. Tako je 27. rujna 2011. godine s Plitvica je, po prvi puta u povijesti Parka, svijetu obznanjeno da je Park posjetio MILIJUNTI gost..., kojega se u zadnje dvije godine više ne spominje.

Od tada pa do danas taj broj je brzo narastao na 1 720 000 posjetitelja 2017. g., što je direktna "posljedica"  apartmanizacije unutar granica Parka.  Još 2011. godine je MILIJUNTI gost je bio simbol uspješne turističke sezone na Plitvicama, no što sada kada taj broj vrtoglavo ide prema brojci od dva milijuna, a UNESCO ozbiljno upozorava ...?

(Na slici gore je hotel u Čatrnji - Selište Drežničko)

You have no rights to post comments