Da ima sporadičnih prolazaka imigranata s istoka i kroz Saborsko dokaz je i ovaj papir što je nađen uz cestu u Saborskom. Na njemu piše da je ovaj Pakistanac 14.12.2017.g. zatražio azil u BIH. Ostati u BIH očito nije bila njegova namjera, to vidimo  i po činjenici što se isti našao na teritoriju RH. Izgubljen ili namjerno odbačen...? Neznamo!

Ggranica BIH je od Saborskog udaljena svega 30-tak km pa je moguće da imigranti nakon ilegalnog prelaska bosanske granice  koriste i ovaj pravac za odlazak na Zapad. Dokaz tomu je i nedavni slučaj kada je Policija u Ličkoj Jesenici (Općina Saborsko) na cesti pokupila trojicu imigranata koji su potom vraćeni u Bajakovo. Koliko je česta pojavnost prolaska imigranata kroz Saborsko ne znamo. Očito im je cilj proći neprimjećeno. Po tom pitanju mještani Saborskog do sada nisu imali nikakvih problema.

 

Komentari  

#1 Matan 2018-01-14 20:54
Kroz naše selo može proći tko god hoće, a da to nikoga nije briga...??? Referiram se na slučaj ovih imigranata koje je policija slučajno srela u Jesenici prilikom svog redovnog patroliranja.
Tako se inače toleriraju i sve ostale nezakonite radnje, to je Hrvatska danas!
Kroatistan.

You have no rights to post comments