Sada kad se otopio sav snijeg na vidjelo je izašlo sve, neki djelovi konstrukcije crkve su se potpuno raspali. Ove trule grede su nastavci krovne konstrukcije, a u projektu piše da su to sidra, mene kao laika sidro asocira na brod kojemu sidro služi da ga drži na mjestu, da ne otpluta iz luke ili s pučine u slučaju jačeg vjetra i valova. Vjerojatno i ova sidra imaju važnu ulogu na našoj crkvi, pa se pitam u kojoj je mjeri narušena statika naše crkve, jer je većina greda trula i one koje se još naizgled "dobro" drže. Ovako su zimus u Saborskom prošli samo neki gospodarski objekti, da ne kažem štale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari  

#1 Jure 03-04-2018 19:17
91. Godine su je cetnici srusili, a tko je sad veci "agresor" od rukovodstva nase opcine?? Jedna obicna sramota,nista drugo,sva se crkva raspada,da bi itko se zauzeo po pitanju,da se nesto rijesi...znam da se ne moze sve!! Ali promjenit 5 gredica i kupit 10 kvadrata lime,ili ozbukat tu fasadu to ocito nikoga ne dira,bitno je ulupat 60-70000 kn u parking ispred opcine...e jesmo jadan narod,da je to za ne povjerovat!
#2 Ivan 03-04-2018 20:46
Popločenje parkirališta je koštalo 272 288, 24 kn

Općina Saborsko je prošle godine crkvi sv Ivana Nepomuka donirala mizernih 499,95 kn.

Istovremeno je crkvi sv. Ilije u Jesenici donirala 6.492,00 kn i još 21.338,94 kuna za obnovu parohijskog doma u Jesenici.
Ozbiljniji pristup problemu urušavanja naše crkve nikome nije niti na kraj pameti, bez obzira što je stanje alarmantno do te mjere da je upitna sama statika objekta, a time i sigurnost vjernika za vrijeme mise.
Svi se sjećamo slučaja pada križa s crkve, sreća je da se to dogodilo noću, a moglo se dogoditi i blagdanom dok je mnoštvo vjernika ispred crkve.

Dodaj komentar

Security code
Osvježi