saborsko.net, urednik Ivan Matovina, e-mail

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ja sam i Tomšić, i Sertić, i Dumnečič i Matovina, ja sam Saborčanin.

Rođen sam 2. veljače 1963. kod kuće u Biljevini kbr. 276, MZ Saborsko, od oca Pave i majke Marice rođ. Dumenčić. Kršten sam 10. veljače u Kvartiru (župni stan), a ne u crkvi sv. Ivana Nepomuka, zato što je bilo jako hladno.

Kumovi na krštenju su mi bili Iva (Anteiln) i Kaja (Lujina) Matovina iz Tuka. Do crkve su me dopeljali saonama s konjskom zapregom. Imenom Ivan, po želji moje babe Tonke - Cuje, (njen se otac zvao Ivan, nadimak Ćako), krstio me  Mijo Oršulić.

Ivan Matovina

 

UVJETI KORIŠTENJA:

Saborsko.net ni na koji način nije odgovoran za komentare ispod članaka koje objavljuju korisnici.

Za sve objavljene komentare odgovoran je isključivo korisnik.

U slučaju objave komentara koji nisu u skladu sa zakonom ili pravilima, te u slučaju prijave komentara Saborsko.net će ih u razumnom roku ukloniti.

Svaki prekršaj pravila komentiranja može rezultirati  upozorenjem ili zabranom korištenja na korisničkom računu. Administrator je jedini ovlašten za interpretaciju pravila.

1. Korisnički računi,  upozorenja i zabrane korištenja

 Korisnički računi  vlasništvo su davatelja usluge i svaka zloporaba istih je kažnjiva.

-  Svaki korisnik ima  pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun. Višestruke registracije  i korištenje više korisničkih računa mogu dovesti do zabrane svih korisničkih  računa.

-  Nakon što je  korisnik upozoren, korisnički račun koji omogućuje komentiranje sadržaja može  biti suspendiran od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slučajevima i dulje.  Izbjegavanje suspenzije otvaranjem drugog računa nije dopušteno. Korisnički  račun može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet  prekrši pravila.

-  Korisniku se  pristup komentiranju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.
-  Saborsko.net  zadržava pravo cenzuriranja postova što će biti naznačeno u tim postovima.

2. Ponašanje pri  komentiranju

- Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor  mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje te  zabrane kažnjavati će s tjedan dana ili trajnom zabranom pristupa portalu  saborsko.net

- Izravne prijetnje drugim korisnicima, subjektima  novinarskog teksta i/ili članovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim  slučajevima i podložne kaznenom progonu.

- Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički  ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.

- Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyjeva, hackova,  crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice  za download. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.

- Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje  dodatanih informacija vezanih za tekst zabranjeno je na cijelom web site-u.

- Postanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i  može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha  upozoravanje na kršenje pravila.

- Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te  neprikladno izražavanje je kažnjivo.

- Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka)  nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili  trajnom zabranom.

-  Pisanje velikim  slovima smatra se vikanjem te se neće tolerirati, osim u slučaju kad se velika  slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.

- Lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije može  biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu uporabe  korisničkog računa.

-  Zabranjen je unos  komentara koji nemaju vidljivih poveznica s temom koja se komentira (tzv. Off  topic)

-  Svaki komentar koji  se ne odnosi isključivo na temu članka bit će obrisan bez pojašnjenja

- Komentatorima koji će učestalo kršiti prethodna dva  pravila bit trajno zabranjen pristup portalu saborsko.net

Nova pravila su u potpunosti važeća i sukladna sa ostalim  pravilima komentiranja koje su korisnici prihvatili registracijom na portal  saborsko.net

Nova pravila vrijede za sve postojeće i nove korisnike.  Sborsko.net  zadržava pravo  retroaktivne primjene novih pravila. Saborsko.net zadržava pravo izmjene ovih  uvjeta korištenja i korištenja web stranice u bilo kojem trenutku te neće biti  odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene  promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama ili kada  su korisnici o njima obaviješteni.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI:

Saborsko.net se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost  korisnika ove web stranice. Saborsko.net može prikupljati osobne podatke  korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako  iste korisnik dobrovoljno dostavi Saborsko.net. Saborsko.net će navedene podatke  koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih  potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg  pružanja svih usluga Saborsko.net-a na zadovoljstvo korisnika.


-Saborsko.net se obvezuje da navedene podatke neće učiniti  dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u  slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.


ŽALBE:

-  Smatrate li da ste  nepravedno kažnjeni, kontaktirajte administratora.  Odluka uredništva je konačna i na nju nemate pravo žalbe.

You have no rights to post comments