Vlč. Ivica je u mirovini te dane provodi u Drežničkom Selištu kod svoje braće (informacija je iz 2015.).

Tako je bilo prije dvije godine, a sada se vlč. Ivica Vuković nalazi u svećeničkom domu u Rijeci.

Vlč. Ivica Vuković je rođen 1939. godine u Drežničkom Selištu, zaređen za svećenika 1969. Bio je župnik u Saborskom (1969.-1977.), Lukovdolu, Crikvenici i Sušačkoj Dragi.

Saborčani se vlč. Ivice Vukovića sjećaju po lijepom i glasnom pjevanju (nije trebalo razglasa), te po njegovim propovijedima koje je držao s propovjedaonice, što se danas više ne prakticira. Ja osobno imam lijepu uspomenu na njega jer smo s njim, mi djeca iz Saborskog koji su bili za prvu pričest, išli na izlet u Rijeku tj. u svetište Majke Božje Trsatske. Meni je to bio prvi izlet dalje od Ogulina, a vjerujem i većini djece tog uzrasta.

Prema istraživanju Drage Brajdića iz Brajdić Sela kod Rakovice, autora knjige Povijest Selišta Drežničkog, Vukovići su uz Hodake, Conjare, Špehare, Krizmaniće, Bićaniće i ostale, potekli iz Saborskog. Prema toj činjenici preci vlč. Ivice Vukovića su u Selište došli iz Saborskog.

 

Foto: Mile Pecić

 

Vlč. Ivica Vuković u mirovini (slika gore) i vlč. Ivica Vuković 1978. u Plaškom prigodom blagdana sv. Ane, tada već svećenik u Lukovdolu, nakon premještaja iz Saborskog koje je uslijedilo nakon nezadovoljstva s njim i njegovim djelovanjem, jednog, odnosno nekolicine podanika komunističkog režima.

Sv. misu na svetkovinu Zaštitnice župe Plaški 1978. predvodi vlč. Tomislav Šporčić u suslavlju sedmorice svećenika (s lijeva na desno): pop Mate Pavlić, vlč. Ivica Vuković, Miro Antončić, Nikola Žuravelj, Tomislav Špočić, Jure Petrović, Zlatko Sušić, Nikola Uravić

 

Komentari  

#1 Ivan 2017-03-25 16:20
Nakon odlaska iz Saborskog 1977. koliko ja znam nikada se više nije navraćao..., meni osobno je zbog toga žao.
Navodno je otišao zbog jednog političkog moćnika u to vrijeme, koji je vršio pritisak na biskupa...?
#2 Kapela 2017-03-25 21:57
Svecenik Ivica Vukovic je od oca Nikole Vukovic zvani Murkovic, a Nikola je bija bliska rodbina sa Kelemberom mojim Tetkom Ivom Bicanic, koji je radija u Zadrugi Koliko se ja sjecam da je cesto Nikola dolazija u Saborski kod Kelembera, Ako ovo nije tocno neka me netko ispravi tko zna drugu pricu,a siguran sam da je tako Ja sam 1970 osa iz Saborskog a drugi su mi kazali da je od Nikole sin svecenik u Saborskom.
#3 Ivan 2017-03-26 04:05
Vukovići u Selišću su iz Saborskog pa tako da nije ništa novo da su rodbinski povezani.

You have no rights to post comments