Ispis
Hitovi: 2112

Hrvoje Matovina je rođen 2. kolovoza 1976. godine u Zagrebu. Hrvojevi roditelji Krešo i Jagoda Matovina su  rođeni u Saborskom (Kuselj). Hrvoje je unuk Jose Nikolina po maminoj strani, a otac Krešo je sin Ive Stipe Jandrina (Jankova).

Nakon završene osnovne škole i Prve ekonomske škole u Zagrebu, upisuje Ekonomski fakultet u Zagrebu (smjer Računovodstvo), gdje je diplomirao u lipnju 2000. godine.

Nakon odsluženog vojnog roka, karijeru započinje 1.7.2001 godine u Zagrebačkoj banci u kojoj radi i danas i to kao voditelj Propisivanja računovodstvenog sustava u sektoru Računovodstvo i regulatorno izvještavanje.

Sa Hrvojem Perčevićem i Mirjanom Hladikom sa EFZG koautor je knjige "Računovodstvo financijskih instrumenata" koja je 2017. godine nagrađena godišnjom nagradom "Mijo Mirković" kao znanstvena monografija s istaknutim znanstvenim doprinosom u znanstveno-istraživačkom polju ekonomije.

Pored navedenoga, autor je više različitih stručnih članaka iz područja računovodstva derivativnih financijskih instrumenata/izvedenica.

 

Živi i radi u Zagrebu.