.
Na današnji dan 1949 godine, područje Plitvičkih jezera proglašeno je prvim nacionalnim parkom tadašnje Narodne Republike Hrvatske. Jedinstvenost i važnost očuvanja ovog područja ′′ posebne prirodne ljepote ′′ potvrdio je natpis Nacionalnog parka Plitvička jezera na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine, a ujedno i proglašenjem Parka ′′ NATURA 2000 ′′ područja značajnog na Europskoj uniji Razina.
Ponosni smo čuvari ovog, svjetskog poznatog, nacionalnog blaga, kojeg uvijek oduševljava i privlači putnike i turiste, andi poznata je kao jedna od najposjećenijih lokacija u Hrvatskoj. U cilju očuvanja izuzetnih prirodnih i kulturnih vrijednosti ovog područja, usmjeravamo poslovanje i zadatke ka realizaciji vizije Nacionalnog parka, a to je:
′′ Nacionalni park Plitvička jezera je UNESCO mjesto svjetske baštine, mjesto za iskušenje i učenje o jedinstvenim univerzalnim i drugim prirodnim i kulturnim vrijednostima. Primjer je dobrog upravljanja zaštićenim područjem u suradnji s lokalnom zajednicom u kojoj je očuvana priroda temelj održivog razvoja."
.
.
.

You have no rights to post comments